'Troyanas' d’Eurípides al Romea

Després de vèncer a la guerra de Troia, els grecs es reparteixen les dones troianes en un sorteig. Com si fossin un botí de guerra més, els guanyadors decideixen impunement sobre la vida i el futur d’unes dones que consideren de la seva propietat, sense importar-los què els passi.

Carme Portaceli porta a escena la tragèdia d’Eurípides per donar veu a aquestes dones mítiques: Cassandra, Helena, Andròmaca, Hècuba, Políxena, Clitemnestra, Ifigènia i Hermíone. I els brinda l’oportunitat d’explicar la Història des del seu punt de vista.

La crítica ha valorat molt positivament el muntatge i el repartiment, amb les actuacions destacades d’Aitana Sánchez-Gijón, Míriam Iscla i Maggie Civantos.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Teatre Romea.
Es venen les entrades a:
Palau de la Virreina. Tot tipus d'entrades amb i sense descomptes, sent l'únic punt de venda dels descomptes per a grups i Last Minute.
Es venen les entrades a:
Teatre Romea. A taquilles el mateix dia com a mínim 1 hora abans de l'inici. Entrades sense descompte i també amb descomptes tret de les de venda exclusiva a Tiquet Rambla (grups i Last Minute) i abonaments.


És evident que els mites grecs continuen fent sentir la seva veu a la societat: en la pintura, en les representacions teatrals, en la literatura ... Les figures mítiques, amb el transcurs dels segles, adquireixen nous trets, per part dels autors , a l'situar-los en la societat en què vivim.

Les tragèdies mostren un ordre i la relació entre l'individu i la societat, entre l'ordre individual i el col·lectiu. Mostren aquest pecat contra el benestar social que ha creat l'individu quan es deixa portar pels seus sentiments més brutals, les seves pors, la seva arrogància, la seva gelosia ...

Avui seguim veient com les dones són éssers de segona categoria a les que no importa excessivament el que els passi: després de cada guerra, i fins i tot durant la guerra i sense guerra, a les dones se les viola reiteradament, se'ls falta al respecte, es les maltracta sense cap respecte, sense ni tan sols por de les lleis que prohibeixen la violència ... No passa res, els seus problemes, els seus patiments sempre queden a la cua, sempre hi ha problemes més importants: els nens, la fam, els refugiats ...


Autor: Eurípides
Versió: Alberto Conejero
Direcció: Carme Portaceli
Amb: Aitana Sánchez Gijón, Ernesto Alterio, Alba Flores, Maggie Civantos, Pepa López, Míriam Iscla i Gabriela Flores
Producció: Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida, Teatre Espanyol i Rovima Produccions

Teatre Romea

Adreça:
C Hospital, 51
:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona
On
Teatre Romea
Quan
Del 20/03/2018 al 25/03/2018.

Web

Web venda d'entrades:
www.teatreromea.com

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any