"Arxiu Paco Gómez. L’instant poètic i la imatge arquitectònica"

L’objectiu d’aquesta exposició és mostrar diverses facetes de l’àmplia trajectòria fotogràfica de Francisco Gómez, a través de més de cent cinquanta fotografies i altres materials com revistes i publicacions, en un recorregut per la seva interpretació poètica de l’arquitectura. És precisament en la fotografia d’arquitectura en què incideix d’una manera especial aquesta exposició, un camp de treball tan extens com poc conegut de Francisco Gómez, al qual va dedicar la major part de la seva trajectòria a través d’una àmplia col·laboració amb la revista Arquitectura.

Les imatges arquitectòniques de Francisco Gómez aconsegueixen una gran potència expressiva gràcies al joc de llums i ombres, les cantonades, tàpies i escales i les perspectives insòlites. Gómez va saber retratar el creixement dels barris perifèrics de Madrid, fronteres on acaba bruscament la ciutat i comença el camp, i on el fotògraf col·locava la figura humana en paisatges d’una austeritat sense concessions.

Trobareu més informació sobre la mostra en aquest enllaç.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Fundació Privada Foto Colectania.
Es venen les entrades a:
Fundació Privada Foto Colectania.


L'exposició "Arxiu Paco Gómez. L'instant poètic i la imatge arquitectònica", comissariada per Alberto Martín i dedicada al fotògraf Francisco Gómez (Pamplona 1918 - Madrid, 1998), considerat un dels fotògrafs més singulars dins del grup d'autors que a mitjans del segle passat van renovar la fotografia espanyola.

L'objectiu d'aquesta exposició és mostrar diverses facetes de l'àmplia trajectòria fotogràfica de Francisco Gómez, a través de més de 150 fotografies i altres materials com revistes i publicacions, en un recorregut que ens porta des de la part més canònica i divulgada de la seva creació - l'instant poètic que suspèn el temps i traspassa el real - a la imatge arquitectònica com a interpretació poètica de l'arquitectura. És precisament a la fotografia d'arquitectura on incideix de manera especial aquesta mostra, un camp de treball tan extens com escassament conegut de Francisco Gómez, al que, no obstant això, hi va dedicar la major part de la seva trajectòria a través d'una àmplia col·laboració amb la revista Arquitectura.

Fundació Privada Foto Colectania

Adreça:
Pg Picasso, 14
:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Codi postal:
08003
Població:
Barcelona
On
Fundació Privada Foto Colectania
Quan
Del 21/03/2018 al 17/06/2018.

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any