"Barcelona vista del Besòs"

  • ..
  • ..
  • ..
  • ..

A la mostra “Barcelona vista del Besòs” s’exposen fotografies que van del 1999 al 2007 que posen de manifest la transformació del front marítim de Barcelona al llarg d’aquests anys.

El projecte és fruit de la col·laboració entre un fotògraf francès, Patrick Faigenbaum, i un geògraf català, Joan Roca. Més que no pas descriure una zona de la ciutat, es tracta d’oferir, segons els autors, una representació d’un procés urbà.

Trobareu més informació en aquest enllaç.

Horaris

Altres

Se celebra a:
La Virreina Centre de la Imatge.


'Barcelona vista del Besòs' és el resultat de la inusual col·laboració entre un fotògraf i un geògraf amb l'objectiu de traçar un singular «retrat urbà». Realitzat entre Barcelona i París, aquest projecte és un testimoni de la transformació del front marítim oriental a principis del segle xxi, vista des de la perifèria, des del Besòs, cap al centre. Les primeres fotografies són del 1999 i les més recents, del 2007. Més que no pas descriure una zona de la ciutat o una comunitat, es tractava d'oferir una representació sintètica i general d'un procés urbà com a imaginari ciutadà, però des d'un punt de vista perifèric: el dels barris del front marítim del nord-est. Segons Joan Roca, «construir una visió arrelada localment, però no "localista", ha estat una manera de contribuir a una percepció nova d'allò que es considera "local" i d'allò que es considera "global"».

La Virreina Centre de la Imatge

Adreça:
C la Rambla, 99
:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona
On
La Virreina Centre de la Imatge
Quan
Del 04/11/2017 al 04/02/2018.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any