Exposició 'Agon!. La competició a l'antiga Grècia'

Horaris

Altres

Se celebra a:
CaixaForum Centre Social i Cultural.
Inscripcions a:
Centre Cultural Albareda. La inscripció als itineraris gratuïts es podrà fer, a partir del 16 d'octubre, presencialment, per telèfon o online
Inscripcions a:
Centre Cívic El Sortidor. A partir de l'1 de setembre a les 10 hPresencial, de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 21 h
Inscripcions a:
Palau de la Virreina. De dilluns a diumenge, de 10 a 20.30 h


La nova mostra amb el British Museum ens acosta a l´antiga Grècia amb més de 170 peces, algunes de les quals viatgen per primera vegada fora de Londres.

L´esperit competitiu és inherent a la naturalesa humana. En tota la societat grega antiga va ser freqüent, entès no solament com un conflicte o agressió, sinó també com una emoció positiva i unificadora. La mostra 'Agon! La competició a l´antiga Grècia' aprofundeix en aquest aspecte clau de l´antiga civilització grega des d´una perspectiva àmplia, que va més enllà de la competència en el terreny esportiu –amb esdeveniments com els Jocs Olímpics– i abraça altres àmbits, com la política, el teatre, la guerra o la mitologia.

La rivalitat i la competència en l´àmbit del desenvolupament físic, intel·lectual i artístic van impregnar tota la civilització grega antiga. L´habilitat atlètica es fomentava des d´una edat molt primerenca i era un part integral de l´educació i del ritus de pas dels infants a homes. La rivalitat sorgia a totes les classes socials, des del més rics fins als més pobres, i es deixava veure en els conflictes de la mateixa estructura política de les ciutats estat independents. De fet, la democràcia es va desenvolupar perquè els grecs van incorporar les tècniques de la competició en la presa de decisions.

L´exposició està formada per una gran selecció d´objectes grecs de les col·leccions del British Museum, incloent-hi exemples rars i refinats d´armadures, escultures, joies, monedes i ceràmica. Entre les obres destaquen algunes peces icòniques procedents del mausoleu d´Halicarnàs que mai fins ara no s´havien pogut veure fora de Londres.

CaixaForum Centre Social i Cultural

Adreça:
Av Francesc Ferrer Guàrdia, 6*8
:
Sants-Montjuïc
Barri:
La Font de la Guatlla
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
CaixaForum Centre Social i Cultural
Quan
Del 23/11/2017 al 18/02/2018.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any