Exposició 'Antoni Ros Marbà. 80 anys vivint la música'

Al Foyer del Palau

Horaris


L´exposició tanca els actes commemoratius Quatre vegades vint que el Palau de la Música Catalana ha dedicat amb motiu del 80è aniversari al mestre: director, compositor i figura de referència en la història recent de la música a Catalunya i artista vinculat des de fa dècades a l´escenari modernista.

Ros Marbà ha cedit recentment en dipòsit al CEDOC el seu fons documental, fet que ha permès enriquir els fons del Centre i aquesta exposició dedicada al mestre.

Dividits en set àmbits, es presenten més de 80 documents, entre fotografies –algunes de les quals són inèdites–, contractes artístics, correspondència, dedicatòries, programes de concerts o partitures originals que recorren la trajectòria professional de Ros Marbà. Des dels inicis professionals fins a l´actualitat, tot posant en relleu la intensa vida artística que ha protagonitzat al capdavant d´una gran quantitat d´orquestres a Europa, Amèrica o l´Àsia, i havent dirigit grans solistes de relleu nacional i internacional.

La mostra també posa l´èmfasi en el fort vincle que Ros Marbà ha mantingut sempre amb el Palau. De bon principi com a director de l´Orquestra Ciutat de Barcelona, la qual va dirigir en dos períodes, i més endavant amb les seves actuacions al capdavant d´orquestres com la Netherlands Chamber Orchestra o la Filharmonía de Galícia, o ja actualment dirigint la formació Orquestra Simfònica Camera Musicae, entre d´altres.

Finalment, l´exposició destaca així mateix la singularitat del repertori que ha dirigit Ros Marbà, que a més del clàssic i simfonicocoral, abasta estrenes de compositors catalans i internacionals, i la interpretació d´obra pròpia: des del gènere sardanístic fins a l´òpera.

Palau de la Música Catalana

Adreça:
C Palau de la Música, 2
:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Codi postal:
08003
Població:
Barcelona
On
Palau de la Música Catalana
Quan
Del 15/05/2018 al 20/07/2018.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any