“Faraó, rei d'Egipte”

Egipte ha fascinat l’home al llarg de la història. Aquest estiu, CaixaForum ofereix l’oportunitat d’apropar-se a aquesta civilització amb l’exposició “Faraó, rei d’Egipte”, que es podrà veure del 8 de juny al 16 de setembre.

La mostra presenta una selecció de més de cent cinquanta peces del British Museum, des de treballs d’orfebreria i estàtues monumentals fins a relleus de temples. A través d’elles es poden conèixer els detalls de la vida dels faraons, el seu caràcter diví, la simbologia de les vestimentes i les joies, la religiositat, els rituals, l’organització administrativa del país i la vida de palau.

Trobareu més informació aquí.

Horaris

Altres

Se celebra a:
CaixaForum Centre Social i Cultural.
Inscripcions a:
Centre Cultural Albareda. La inscripció als itineraris gratuïts es podrà fer, a partir del 16 d'octubre, presencialment, per telèfon o online
Inscripcions a:
Centre Cívic El Sortidor. A partir de l'1 de setembre a les 10 hPresencial, de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 21 h
Inscripcions a:
Palau de la Virreina. De dilluns a diumenge, de 10 a 20.30 h


Un viatge apassionant pel món dels faraons a CaixaForum Barcelona, a partir dels prestigiosos fons del British Museum.

Els faraons van governar Egipte des d´aproximadament el 3.100 fins a la conquesta romana. Eren els representants dels déus a la Terra, s´encarregaven de mantenir l´ordre universal, protegien Egipte dels seus enemics i duien a terme rituals per complaure els déus.
L´exposició no solament explora el simbolisme i la ideologia de la reialesa egípcia, sinó que també tracta de descobrir les realitats que hi ha darrere d´aquests personatges.

Els governantes van ser molt diversos, masculins i –més excepcionalment- femenins, i a vegades ni tan sols d´origen egipci. Mentre que alguns dels reis van ser venerats – com Amenhotep I, qui va manar construir les tombes de la Vall dels Reis–, la memòria d´altres governants va ser esborrada oficialment. Molts dels objectes que sobreviuen de l´antic Egipte projecten la imatge que el faraó volia que veiéssim, però en aquesta exposició també s´exploren les realitats i els desafiaments de governar a l´antic Egipte.

La mostra està formada per més de 150 peces procedents del British, des de monumentals estàtues, relleus de pedra bellament tallada i joies d´or brillant fins als objectes més inusuals, com incrustacions de colors utilitzades per decorar el palau del faraó, cartes diplomàtiques als aliats d´Egipte inscrites en tauletes de fang, imatges de governants perses, grecs i romans que van actuar com a faraons o, fins i tot, l´arc de fusta d´un dels comandants de les tropes del rei.

CaixaForum Centre Social i Cultural

Adreça:
Av Francesc Ferrer Guàrdia, 6*8
:
Sants-Montjuïc
Barri:
La Font de la Guatlla
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
CaixaForum Centre Social i Cultural
Quan
Del 07/06/2018 al 16/09/2018.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any