Exposició 'Fernando Vijande. Retrat: 1971-1987'

Es celebra a la Fundació Suñol, incloent el Nivell Zero

Horaris

Altres

Se celebra a:
Fundació Suñol.
Se celebra a:
Fundació Suñol.


La gran aposta expositiva de la Fundació Suñol per al 2017 gira al voltant de la figura de Fernando Vijande, ocupant totes les sales de que disposa la Fundació Suñol, incloent el Nivell Zero. 51 artistes participen en aquest recorregut per la trajectòria professional d´un dels galeristes que més va recolzar, consolidar i visibilitzar l´obra de tots aquells que van exposar des d´inicis dels 70 fins al 1986, any de la seva mort, tant a la Galeria Vandrés com posteriorment a la Galeria Vijande.

Josep Suñol va ser partícip d´aquest moment, fet que va fer sorgir una de les relacions entre col·leccionisme i galerisme més interessants a Espanya. Fernando Vijande va mantenir des del primer moment una línia original, apostant pels moviments avantguardistes, però fiant-se més dels seus propis gustos i criteris estètics que de les modes del món de l´art. Aquesta aposta es va veure recolzada a l´exposició New Images from Spain, realitzada l´any 1980 al Guggenheim de Nova York, i en la qual Fernando Vijande va tenir l´oportunitat de mostrar diferents artistes que havien exposat a les seves galeries. Aquesta mostra va significar la seva consagració com a marxant i galerista a nivell internacional, i va ajudar a donar visibilitat internacional a tots aquells creadors que Vijande promovia.

L´exposició compta amb obres de 51 artistes exposades a les galeries Vandrés i Vijande, i també obres actuals dels mateixos artistes, acompanyades de documentació sobre aquell període vibrant i transgressor. Alguns dels artistes que participen en aquest homenatge van adquirir reconeixement internacional durant el període viscut a les Galeries Vandrés i Vijande, entre els quals trobem a Juan Bordes, Carmen Calvo, Joan Hernández Pijuan, Nino Longobardi o Jaume Plensa, entre d´altres. Fernando Vijande també va exposar artistes internacionals com Robert Smith, Robert Mapplethorpe o Andy Warhol, les obres dels quals també podrem trobar a la mostra.

Fundació Suñol

Adreça:
Pg Gràcia, 98
:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08008
Població:
Barcelona
On
Fundació Suñol
Quan
Del 27/09/2017 al 10/03/2018.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any