Exposició 'Top ciència'

Horaris

Altres

Se celebra a:
CosmoCaixa Barcelona.
Organitzat per:
CosmoCaixa Barcelona.


Top ciència et presenta dos projectes d'investigació pionera:

Human Brain
En col·laboració amb Human Brain Project. Comprendre el cervell humà és un dels grans reptes científics del segle XXI. Si ho aconseguim, podrem comprendre més profundament què ens fa humans, desenvolupar tecnologies informàtiques revolucionàries i nous tractaments per a les malalties que afecten el cervell.

Ara, per primera vegada, gràcies al Human Brain Project tenim aquests objectius a l'abast. Recopilar informació multidisciplinar del cervell i crear-ne models virtuals unificats que integrin tota aquesta informació ens permetrà fer simulacions i experiments que, d'altra manera, haurien estat impossibles tècnicament o èticament.

Mitjançant un mapa basat en dades biològiques podrem identificar i classificar els canvis associats a la malaltia, per afavorir els diagnòstics precoços i la medicina personalitzada. Més endavant es podrà obtenir un model virtual del cervell on es puguin simular malalties i tractaments que permetrà als investigadors avançar en la cerca de les causes de les malalties neurològiques i psiquiàtriques i en el desenvolupament de nous tractaments.

Cap a unes comunicacions ultrasegures
En col·laboració amb l'Institut de Ciències Fotòniques, ICFO.
Es reflexionarà sobre la seguretat informàtica i ens revelarà com, per mitjà de la llum, es pot aconseguir la manera més segura d'encriptar missatges, i a més es reptarà el visitant mitjançant un enigma ben divertit.

Científics prestigiosos et donaran la benvinguda als projectes i joves investigadors et guiaran a través d'un laboratori virtual que simula processos d'investigació reals. A més, un espai de reflexió permetrà al visitant analitzar els nous interrogants, els reptes futurs i les implicacions ètiques dels projectes d'investigació que es presenten.

CosmoCaixa Barcelona

Adreça:
C Isaac Newton, 26
:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
Sant Gervasi - la Bonanova
Codi postal:
08022
Població:
Barcelona
On
CosmoCaixa Barcelona
Quan
Acte permanent

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any