William Morris, al MNAC

L’artista William Morris (1834-1896) va ser el màxim ideòleg del moviment Arts and Crafts, nascut a Gran Bretanya cap al 1880 i lligat al disseny i les arts decoratives. El Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) presentarà 300 obres d’aquest moviment artístic provinents d’importants museus britànics a l’exposició “William Morris i companyia: el moviment Arts and Crafts a Gran Bretanya”.

La mostra explora les diferents facetes creadores de Morris, que va ser dissenyador, artesà, empresari, poeta, assagista i agitador social, així com de les principals figures del moviment.

Entre les peces exposades figuren joies, tèxtils, mobiliari, papers pintats, ceràmica, vidre o metal·listeria. Destaca un immens tapís de Morris & Co sobre la llegenda del Sant Grial; l’exquisit armari d’Ernest Gimson pintat per Alfred Powell amb imatges de la vida rural als Cotswolds o els magnífics panells brodats per Margaret Macdonald.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Nacional d'Art de Catalunya.
Organitzat per:
Museu Nacional d'Art de Catalunya. i Fundación Juan March


Organitzada pel Museu Nacional d'Art de Catalunya i la Fundación Juan March, aquesta exposició explora en profunditat les múltiples facetes del dissenyador, artesà, empresari, poeta, assagista i agitador social William Morris (1834-1896), així com de les principals figures del moviment britànic Arts and Crafts, lligat al disseny i a les arts decoratives.

La mostra està organitzada en quatre seccions cronològiques i temàtiques i presenta 300 peces importants de mobiliari, tèxtils, papers pintats, joies, vidre, ceràmica, metal·listeria, enquadernacions, pintura, dibuix, gravat i fotografia.

La gran majoria de les obres arriba d'institucions britàniques com el Victoria and Albert Museum, el Fitzwilliam Museum, la National Portrait Gallery, la Tate, la Whitworth Art Gallery, la William Morris Gallery o la William Morris Society, a més d'importants col·leccions particulars.

Equip curatorial:
Manuel Fontán del Junco, Director del Museus i Exposicions MNAC
Maria Zozaya, Cap del Projeccte Expositiu, Fundación Juan March

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Adreça:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
:
Sants-Montjuïc
Barri:
El Poble-sec
Codi postal:
08004
Població:
Barcelona
On
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Quan
Del 22/02/2018 al 20/05/2018.

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any