Festival Sâlmon

El Sâlmon és un festival de creació en clau contemporània que fuig del model de festival que mercantilitza la tasca dels artistes. El festival no ha estat concebut com un aparador on s’exhibeixen obres, sinó com un espai per a processos de creació, experiències úniques i irrepetibles.

Enguany celebra la sisena edició i anuncia l’inici d’un període de transformació, amb agents i contextos nous encara per definir.

El festival, que organitzen el Centre de Creació del Cos i el Moviment El Graner i el Mercat de les Flors, és una oportunitat per a la trobada i aposta perquè la programació s’expandeixi fora del teatre i incorpori altres mirades a través de la curadoria compartida.

Per primer cop el Sâlmon coprodueix espectacles d’artistes que han participat en edicions anteriors com Cris Blanco, Patricia Caballero amb Mónica Valenciano i El Conde de Torrefiel. També continua mirant cap a Amèrica Llatina per compartir pràctiques, metodologies i sentir de prop les seves preocupacions.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Antic Teatre - Espai de Creació.
Se celebra a:
Sala Hiroshima.
Se celebra a:
Fàbrica de Creació Graner.
Se celebra a:
Fundació Joan Miró.
Se celebra a:
Museu d'Art Contemporani de Barcelona.
Se celebra a:
CaixaForum Centre Social i Cultural.
Se celebra a:
Institut Montjuïc.
Se celebra a:
Institut Lluís Domènech i Montaner.
Se celebra a:
Institut Moisès Broggi.
Se celebra a:
Mercat de les Flors Centre de les Arts de Moviment.
Se celebra a:
Fabra i Coats - Fàbrica de Creació.
Es venen les entrades a:
Palau de la Virreina.
Es venen les entrades a:
Mercat de les Flors Centre de les Arts de Moviment. 2 hores abans de cada espectacle del Mercat de les Flors


No és fàcil definir un festival de creació, d'arts molt vives, quasi fins el mateix moment en què esdevé.
El que sabem a hores d'ara és que SÂLMON< es pensa des d'un centre de creació, el Graner, que treballa amb artistes 365 dies l'any. Així que intuïm que, com en d'altres ocasions, la nostra tendència natural ens durà a fer visibles aquestes relacions de mig i llarg recorregut, a presentar-vos a artistes que ja coneixeu i seguiu, però també a aprofitar l'oportunitat que el festival ens brinda per provocar nous enamoraments.
En aquest nostre acompanyament, SÂLMON< coprodueix per primer cop tres espectacles d'artistes que van participar en edicions anteriors: Cris Blanco, Patricia Caballero amb Mónica Valenciano i el Conde de Torrefiel. A més a més, com pensem que, abans de res un festival és una oportunitat per a la trobada, de maneres i en espais múltiples, seguirem apostant per una programació que s'expandeix fora del teatre i que incorpora altres mirades mitjançant una curadoria compartida.
També, un any més, mirarem cap a Amèrica Llatina, concretament a Xile, Brasil i Colòmbia, amb la idea de sentir més d'aprop algunes de les seves preocupacions, les seves metodologies i compartir des de la pràctica.
SÂLMON< és un festival de creació en clau contemporània que treballa des de la confiança. I tenim plena confiança que ENS ESPERÀVEU. Així que, només per això, aquí estem!

Inauguració
El dia 8 de febrer, a les 21 h l'espectacle 'Atlas' d'Ana Borralho i João Galante obre el festival Sâlmon< al Mercat de les Flors. Es tracta d'una performance teatral en la qual participen 100 persones del barri de la Marina, que s'hi han apuntat a través del Graner BCN en el marc del programa #ARTiPART del Barcelona Districte Cultural.
Espectacle els dies 8 i 9 a les 21 h Preu: gratuït Cal fer reserva prèvia: confirmacions@mercatflors.cat

Podeu consultar la programació del festival en aquest enllaç.

Mercat de les Flors Centre de les Arts de Moviment

Adreça:
Lleida, 59
:
Sants-Montjuïc
Barri:
El Poble-sec
Codi postal:
08004
Població:
Barcelona

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any