Fira Literal

L’edició d’enguany de la fira Literal commemora el 50è aniversari del Maig del 68 i per això s’apropia del lema “Sous les pavés, la plage” —que va acompanyar la revolta dels estudiants francesos— i el transforma en “Sota les llambordes, els llibres”.

Elaine Brown, expresidenta del Black Panther Party dels Estats Units, i Camila Cienfuegos, exguerrillera de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC), encapçalen les conferències destacades de la fira, en què els autors més rellevants del moment parlaran sobre temes candents.

La programació també inclou presentacions, taules rodones i entrevistes dinamitzades per cinc periodistes; un mercat del llibre amb més de vuitanta editorials; dues exposicions; un escenari central amb actuacions musicals en directe; el Literal Kanalla, l’espai infantil, de cures i lactància; un espai de lectura per gaudir dels llibres, i un servei de cafeteria, cervesa artesana i menjar a preus populars a càrrec de la Xarxa de Restauració i Cultura Cooperativa.

La fira també oferirà l’estrena de l’obra El último bufón, de Leo Bassi.

Podeu consultar-ne tota la programació en aquest web.

Horaris


Literal és una fira d´idees i llibres radicals, composat per un festival literari, un mercat del llibre i una programació cultural i gastronòmica complementaris. Adreçat a editorials independents de llibre radical, mitjans crítics i llibreries especialitzades en pensament crític.

Programació
FESTIVAL LITERARI GRAN FORMAT
10 conferències per parlar dels temes més candents del moment amb la participació de les autores i autors més destacats en les diferents matèries. Debats entre els protagonistes dels conflictes socials i de les millors analistes nacionals i internacionals.

PETIT FORMAT
Dirigit i coordinat per periodistes col·laboradors amenitzaran diferents debats, entrevistes, debats, presentacions de llibres, tertúlies, etc. On es trobaran amb els autors i autores de les diferents editorials participants.

MERCAT DEL LLIBRE
Les idees radicals aniran acompanyades dels seus millors recipients, els llibres, i de les editorials i els autors i autores responsables d´aquesta explosió d´idees. El contacte entre lectors i editors, sense intermediaris, el fet de poder parlar cara a cara i presentar els dubtes, conèixer les persones i qui treballa darrere de cada projecte editorial serà una de les millors experiències de les que es podran gaudir a la segona edició de la fira Literal.

BANDA SONORA
La fira Literal vol ser diferent, no estarà acompanyada del xivarri de fons que omple els pavellons firals, sinó d´una banda sonora on ens acompanyaran músics emergents i consolidats dels segells discogràfics més frescos de l´ambient cultural i contracultural de la ciutat. Es farà una banda sonora continuada durant tot el dia a part d´espectacles musicals específics que ens amenitzaran els vermuts i els vespres.

LITERAL KANALLA
Un literal pels més canalles de la tribu. Espai infantil on gaudir d´una programació específica enfocada a canalla de 0 a 99 anys. Es treballen temàtiques radicals amb perspectiva de gènere i pedagogia infantil. Aprendre mentre es juga amb llibres, zona de comoditat on mares i pares amb canalla poden gaudir d´un moment de relax, zona especial que compta amb coixins, contes infantils i espai de jocs.

MENJAR I BEURE COOPERATIUS
Les millors causes sempre han d´anar acompanyades d´allò que ens permet continuar aguantant, el menjar i el beure, que també aportaran experiències cooperatives, artesanes i d´ajuda solidària, i ens permetran no defallir en els debats i les converses de tot el dia. En aliança amb la Xarxa de Restaurants Cooperatius, la cervesa Capfoguer.

Fabra i Coats - Fàbrica de Creació

Adreça:
C Sant Adrià, 20
:
Sant Andreu
Barri:
Sant Andreu
Codi postal:
08030
Població:
Barcelona
On
Fabra i Coats - Fàbrica de Creació
Quan
Del 11/05/2018 al 13/05/2018.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any