Gandules 2018 al CCCB

Al Pati de les Dones

Quan arriba l’agost, el pati de les Dones ofereix el cicle de cinema a la fresca gratuït del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

La crítica d’art Mery Cuesta ha estat l’encarregada de seleccionar la programació d’aquesta nova edició, i ha triat com a fil temàtic les formes d’il·luminació com a experiències alternatives a un present més aviat ombrívol.

Així doncs, les tres primeres sessions se centren en la màgia i el fet fantasmal, recuperant el cinema com a esdeveniment màgic i espai ideal per representar el món sobrenatural. A continuació es podran veure tres films centrats en la lisèrgia o la il·luminació mental. I, finalment, es projectaran tres pel·lícules sobre la il·luminació espiritual, el misticisme i l’ocultisme.

Horaris


Cinema Il·luminat
Màgia, lisèrgia i ocultisme

El programa de cinema d'aquest agost apel·la a la idea de la il·luminació com una via d'entusiasme i revelació en diversos sentits. Primer de tot, en relació a la recuperació de l'esperit inicial del cinema com a esdeveniment màgic. El cine en els seus inicis era entès com un espectacle prodigiós de màgia i il·lusionisme, en el que les llums i les ombres, i uns – per l'època – complexos mecanismes eren capaços d'oferir admirables pantomimes lluminoses, i en definitiva, la vida en moviment. Però el cicle inclou també dues declinacions més del concepte d'il·luminació: la mental i l'espiritual.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Adreça:
C Montalegre, 5
:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona
On
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Quan
Del 07/08/2018 al 23/08/2018.

Web

Web:
www.cccb.org

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any