Gandules d’estiu al CCCB

Al Pati de les Dones

Aquesta nova edició del cicle de cinema a la fresca del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) està dedicada a dones rebels i perilloses en el món del cinema. La programació els ret homenatge a través de pel·lícules protagonitzades per dones que trenquen estereotips i no responen a les convencions: femmes fatales, rebels quotidianes, mares imperfectes o dones violentes són les protagonistes d’un programa que inclou films de totes les èpoques, gèneres i nacionalitats.

Es projectaran films com I’m No Angel,  Johnny Guitar, La gran ciutat (Mahanagar), Instinto básico (Basic Instinct), Mommy, Girlhood i El carrer de la vergonya (Akasen Chitai).

Horaris


Torna el cinema d'estiu del CCCB amb una programació dedicada a dones rebels i perilloses en el món del cinema. Les pel·lícules han estat seleccionades per la investigadora feminista María Castejón.

"Les bones noies van al cel, les dolentes a tot arreu". Mae West.

Dones fatals, bruixes, rebels, males mares i esposes, quadrilleres, boges, vampires adolescents... El cinema està ple de dones rebels i perilloses que han destruït els mandats de gènere i han construït nous referents, però que també han hagut de pagar un preu molt elevat pels seus desafiaments.

La programació d'aquest any de Gandules'17 – Gas Natural Fenosa els ret homenatge a través de nou pel·lícules protagonitzades per dones que trenquen estereotips i no responen a les convencions: femmes fatales, rebels quotidianes, mares imperfectes o dones violentes són les protagonistes d'un programa que inclou films de totes les èpoques, gèneres i nacionalitats.

8 agost 2017 "I'm No Angel" Sessió 1: Mae West, la noia dolenta que sempre va anar a tot arreu.
9 agost 2017 "Johnny Guitar" Sessió 2: Rebels clàssiques.
10 agost 2017 "La gran ciutat (Mahanagar)" Sessió 3: Rebels quotidianes.
15 agost 2017 "Instinto básico (Basic Instinct)" Sessió 4: La «femme fatale» moderna. El triomf de la independència i de la sexualitat.
16 agost 2017 "Mommy" Sessió 5: Mares imperfectes (males mares).
17 agost 2017 "Girlhood (Bande de filles)" Sessió 6: Rebels i perilloses de barri. Les noies de la banda.
22 agost 2017 "El carrer de la vergonya (Akasen Chitai") Sessió 7: Prostitutes/putes; l'estigma més perillós.
23 agost 2017 Gandules'17 - Sessió 8 Endevina la pel·lícula!
24 agost 2017 Gandules'17 - Sessió 9 Endevina la pel·lícula!

El fotograma amagat:

Identifica la pel·lícula i endevina la programació de #Gandules17!

Per conèixer les nou pel·lícules que formaran part d'aquest programa us proposem participar en un joc d'endevinalles: «El fotograma amagat». Cada setmana publicarem al compte de Twitter @CCCBAudiovisual un fotograma que pertany a cada una de les pel·lícules. Si ets el primer a endevinar de quina pel·lícula es tracta, podràs guanyar un premi doble: una reserva de dues gandules a la fila central i un regal sorpresa que serà diferent per a cada un dels nou jocs.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Adreça:
C Montalegre, 5
:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona
On
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
Quan
Del 08/08/2017 al 24/08/2017.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any