Jeanne Moreau, la millor actriu del món

Per a François Truffaut, era “apassionant”. Per a Orson Welles, “la millor actriu del món”. Van ser dos dels directors que van treballar amb Jeanne Moreau. La Filmoteca de Catalunya recupera aquest estiu la filmografia imprescindible i mítica de l’actriu francesa, que va treballar amb alguns dels millors cineastes del seu temps.

Louis Malle va ser el primer a explotar la sensualitat intel·lectual de l’actriu. Truffaut la va consagrar com a musa de la Nouvelle Vague. Antonioni, Brook, Losey, Demy, Buñuel, Kazan, Welles i Fassbinder també van potenciar la seva imatge de modernitat, captivats per la veu greu i la feminitat lunar de Moreau.

Entre els títols programats, figuren La novia vestía de negro (Truffaut, 1967), Les amants (Malle, 1958), Jules et Jim (Truffaut, 1962), El tren (John Frankenheimer, 1965), Una historia inmortal (Orson Welles, 1968), Diari d’una cambrera (Luis Buñuel, 1963), Querelle (Fassbinder, 1982) o La notte (Michelangelo Antonioni, 1961).

Horaris

Altres

Organitzat per:
Filmoteca de Catalunya.
Se celebra a:
Filmoteca de Catalunya.
Es venen les entrades a:
Filmoteca de Catalunya.


Louis Malle, amb Ascenseur pour l´échafaud i Les amants, va ser el primer a explotar la sensualitat intel·lectual de l´actriu, i Truffaut la va consagrar com a musa de la Nouvelle Vague amb la història d´amor triangular de Jules et Jim, en què va oferir una interpretació tan insòlita com fresca de la dona alliberada.

Aquesta imatge de modernitat també la van potenciar Antonioni, Brook, Losey, Demy, Buñuel, Kazan, Welles i Fassbinder, els quals es van sentir captivats per la veu greu, la manera de caminar, de cantar i de ballar d´una actriu conscient que al seu interior portava "el secret del moviment lunar, la feminitat del món".

Consulteu programació en aquest enllaç.

Filmoteca de Catalunya

Adreça:
Pl Salvador Seguí, 1*9
:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona
On
Filmoteca de Catalunya
Quan
Del 01/08/2018 al 31/08/2018.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any