Joan Ponç, a La Pedrera

La Pedrera exposa l’obra de Joan Ponç. L’artista va formar part del grup Dau al Set i la seva obra d’avantguarda va trasbalsar la crítica dels anys quaranta.

Nascut a Barcelona el 1928 i mort a França el 1984, les teles de Ponç no s’assemblaven a les de cap altre artista. La sala d’exposicions de La Pedrera oferirà a partir del 6 d’octubre una antologia del pintor amb el títol “Diàbolo”, que recull obres seves des dels anys quaranta fins als vuitanta.

Horaris

Altres

Es venen les entrades a:
Fundació Catalunya La Pedrera.
Se celebra a:
Fundació Catalunya La Pedrera.


Joan Ponç (Barcelona, 1928 – Sant Pau, 1984) visionari, temperamental, va ser un artista insular dins la història de l´art de la postguerra a Catalunya i de l´Estat espanyol. Ell va llançar la primera pedra de la renovació plàstica d´avantguarda després de la Guerra Civil. La seva irrupció en el panorama dels anys quaranta del segle XX va trasbalsar crítics i poetes, que de seguida es van afanyar a qualificar-lo de grotesc, torturat, diabòlic, premonitori, al·lucinant, màgic, carnavalesc, infernal. Ponç no s´assembla a ningú.

Joan Ponç mostra una pintura capaç d´explorar els racons més foscos i amagats de l´ésser humà. El caràcter únic i rar de la seva obra el va menar vers una soledat, un aïllament i un silenci que el converteixen en un solitari, un testimoni visceral de la penetració de la pintura en el misteri de la vida i de la mort com a experiència.

L´exposició, comissariada per la historiadora i crítica d´art Pilar Parcerisa, presenta una nova interpretació antològica de l'obra i la figura del pintor Joan Ponç, des dels seus inicis a mitjan anys 40 i l´època del grup Dau al Set, fins a les darreres obres de mitjan anys 80. Amb el títol de «Diàbolo», vol fer referència al sentit lúdic de Joan Ponç, amb l´ambivalència que el nom d´aquest joc malabar xinès té amb el del diable.

Fundació Catalunya La Pedrera

Adreça:
Pg Gràcia, 92
:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08008
Població:
Barcelona
On
Fundació Catalunya La Pedrera
Quan
Del 06/10/2017 al 04/02/2018.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any