"L'infern segons Rodin"

La porta de l’infern és l’obra central i més ambiciosa de l’escultor francès Auguste Rodin. Considerat el pare de l’escultura moderna, Rodin mai va donar per acabada aquesta obra, un encàrrec per construir l’entrada d’un museu de les arts decoratives que no va arribar a construir-se.

Per a aquest encàrrec, Rodin va inspirar-se de manera molt lliure i personal en l’Infern de Dante. Però amb els anys, va impregnar l’obra de l’esperit sensual i turmentat dels poemes recollits a Les flors del mal de Baudelaire.

Alguns dels esbossos i personatges amb què va treballar per elaborar la porta van servir per donar forma a algunes de les seves obres més conegudes com El pensador, El fill pròdig o El bes.

L’exposició, organitzada per commemorar el centenari de la mort de Rodin, reuneix un centenar d’escultures, una trentena de dibuixos poc coneguts i diverses maquetes i models que ofereixen una visió àmplia del procés creatiu de l’artista i l’evolució de l’obra.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Sala Fundació Mapfre.


La porta de l'Infiern de Auguste Rodin està considerada com l'obra central de la carrera de l'escultor. Aquesta obra monumental ofereix una visió espectacular de l'infiern, febril i tormentosa, pero també sensual i evocadora. L'artista va treballar més de vint anys tant en la dimensió arquitectònica de La Puerta, com en el personatges que manen d'ella, en els que s'evidencia la seva fascinació per la figura i la seva capacitat per expressar els impulsos de l'alma humana.

Sala Fundació Mapfre

Adreça:
C Diputació, 250
:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08007
Població:
Barcelona
On
Sala Fundació Mapfre
Quan
Del 10/10/2017 al 28/01/2018.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any