Les cicatrius de Kader Attia

L’artista francoalgerià Kader Attia, guanyador de la darrera edició del premi Joan Miró, ha dedicat una part important de la seva investigació artística a la noció de reparació. És també el tema de la mostra que ara li dedica la Fundació Joan Miró, “Les cicatrius ens recorden que el nostre passat és real”.

Per Kader Attia, Occident ha tractat la reparació intentant esborrar-ne qualsevol evidència física, mentre que en altres cultures els senyals deixats per esdeveniments traumàtics s’accepten i fins i tot se’ls dona un tractament plàstic que els destaca.

Attia desenvolupa la seva obra a partir de les zones de fricció entre cultures que han patit relacions desiguals, on es fa patent aquesta disparitat a l’hora d’abordar el dolor del passat. Per l’artista, tapar les marques d’episodis tràgics d’un passat comú no contribueix a curar-ne les ferides més profundes.

L’exposició inclou una sèrie d’entrevistes filmades en part a Barcelona, en què s’aborden els efectes de la globalització sobre les persones.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Fundació Joan Miró.


L'exposició de l'artista francoalgerià Kader Attia, guanyador de la darrera edició del Premi Joan Miró, és una introducció a les seves obres dels darrers anys. Seleccionades especialment pel mateix artista, aquestes obres giren entorn de la noció de reparació, una de les principals línies d'investigació de l'artista.

Per a Kader Attia, Occident ha tractat la reparació intentant esborrar-ne qualsevol evidència física, mentre que en altres cultures els senyals deixats per esdeveniments traumàtics s'accepten i fins i tot se'ls dona un tractament plàstic que els posa en valor. Kader Attia desenvolupa la seva obra a partir de les zones de fricció entre cultures que han patit relacions desiguals i que fan patents aquesta disparitat a l'hora d'abordar el dolor del passat. Per a l'artista, tapar les marques d'episodis tràgics d'un passat comú no contribueix a curar-ne les ferides més profundes. El títol de l'exposició s´inspira en un fragment de la novel·la All the Pretty Horses, de Cormac McCarthy, apareguda el 1992 i traduïda al català com Tots aquells cavalls.

Fundació Joan Miró

Adreça:
Av Miramar, 1
:
Sants-Montjuïc
Barri:
El Poble-sec
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
Fundació Joan Miró
Quan
Del 15/06/2018 al 30/09/2018.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any