Les millors fotografies de Weegee

L’exposició “Weegee by Weegee” reuneix més de cent fotografies d’època d’una de les millors col·leccions fotogràfiques del món.

El seu nom autèntic, Arthur H. Fellig. El seu pseudònim, Weegee. La seva professió, fotògraf i reporter gràfic. I la seva manera de treballar, anar tot el dia amb el cotxe i tenir la ràdio sintonitzada amb la freqüència de la policia. Això li permetia arribar abans que ningú al lloc dels fets i obtenir unes instantànies excepcionals, sense competència possible.

Al costat d’imatges relacionades amb crims, incendis o accidents, els visitants de la mostra també hi troben retrats d’esdeveniments socials i populars, com ara balls de màscares, nens solitaris o platges plenes de banyistes. I més enllà de la mateixa fotografia de Weegee, un dels punts forts de l’exposició és que hi ha materials originals de revistes i diaris on es van publicar les imatges, així com els fotollibres més celebrats del reporter.

Horaris


L'exposició sobre Weegee, produïda per Foto Colectania i la Fundació Banc Sabadell, reuneix més de cent fotografies d'època d'una de les millors col·leccions fotogràfiques del món, M. + M. Auer de Suïssa, en una acurada selecció vertebrada a partir dels llibres de Weegee i publicacions en premsa.

Al Nova York convuls dels anys 30 i 40, Weegee era un reporter gràfic freelance que publicava en tots els grans diaris i que va convertir el crim en espectacle. Sempre alerta, portava al cotxe una ràdio sintonitzada amb la freqüència de la policia que li permetia arribar el primer a l'escena del crim. La seva tècnica, de durs contrallums, donava a les fotos una aura de verisme i dramatisme que segueix impactant l'espectador.

Fundació Privada Foto Colectania

Adreça:
Pg Picasso, 14
:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Codi postal:
08003
Població:
Barcelona
On
Fundació Privada Foto Colectania
Quan
Del 04/07/2017 al 05/11/2017.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any