Lisboa, ciutat convidada de la Mercè

Zona Museus Espai Font de la Guineu

La tradició lisboeta es podrà veure a les escales del Palau de la Virreina amb l’exhibició del tron de Sant Antoni i a les Jornades Internacionals Folklòriques, en què participarà el Grupo Etnográfico Danças e Cantares do Minho. D’altra banda, els fados seran els protagonistes de la Mercè Música, a l’avinguda de la Catedral, amb la veu de Cuca Roseta i Camané.

El Mercè Arts de Carrer (MAC), al parc de la Ciutadella i el passeig de Lluís Companys, us proposa un viatge des de la tradició fins a l’avantguarda artística per mitjà de La Incrível Tasca Móvel, que recrearà la cultura popular lisboeta en forma de local a l’aire lliure; Teatro Dom Roberto, de la companyia de titelles S.A. Marionetas; el muntatge multidisciplinari InSomnio, de Teatro do Mar, que barreja teatre físic, acrobàcia aèria, vídeo i música; la proposta del ballarí i coreògraf Avelino Chantre, i l’espectacle M.O.M.E.N.T.U.M., del grup de break dance Momentum Crew.

Pel que fa al Barcelona Acció Musical (BAM), hi participaran els grups Throes + The Shine (electrorock, kuduro) i Real Combo Lisbonense (música lounge), a l’escenari Apolo; Capicua (rap), Bruno Pernadas (pop) i Surma (electrònica), a l’escenari de
la plaça de Joan Coromines, i el grup Pongo (kuduro), a la rambla del Raval.

La ciutat convidada també serà present al XXI Festival Pirotècnic Internacional, amb el Grupo Luso Pirotecnia (Lisboa); així mateix, se sentiran alguns fados al Piromusical de la Mercè.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Parc de la Ciutadella.
Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.


Teatro Dom Roberto: José Gil (S.A. Marionetas) i Rui Sousa (Marionetas da Feira) (Lisboa): O Barbeiro / O castelo dos fantasmas / A Tourada

La Commedia dell'Arte italiana pròpia del segle XVI i les tradicions orientals, que van arribar amb la colonització portuguesa d'Àsia, semblen els orígens del Teatro dos Robertos o Teatro Dom Roberto, una de les tradicions escèniques més antigues de Portugal. La plataforma de titellaires S.A. Marionetas en va aprendre la tècnica i el repertori del veterà mestre António Dias. I, ara, el titellaire José Gil, en combinació amb Rui Sousa i Marionetas da Feira, ens porta a Barcelona tres peces delicioses que ens posen en contacte directe amb una de les formes més encisadores de l'art popular tradicional portuguès. Herois de caràcter subversiu o burlesc i uns sons estridents són elements indestriables d'aquest estil de titelles.La tradició portuguesa del teatre de titelles arriba a la Mercè amb la companyia S.A. Marionetas, que ens porta una mostra del que allà es coneix com a Teatro dos Robertos o Teatro Dom Roberto. És una de les formes més antigues de les arts escèniques i es creu que té a veure tant amb les tradicions d´Orient (on Portugal va tenir colònies) com amb la commedia dell´arte italiana del segle XVI. No us perdeu l´actuació d´una companyia que ha recuperat peces del repertori tradicional, en part amb l´ajuda d´un dels últims fantocheiros portuguesos: el mestre António Dias.

Parc de la Ciutadella

Adreça:
Pg Picasso, 21
:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Codi postal:
08003
Població:
Barcelona
On
Parc de la Ciutadella
Quan
Del 22/09/2018 al 24/09/2018.

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any