‘Filoctetes’

El Teatre Grec serà l’escenari d’una nova lectura de Filoctetes, de Sòfocles. El director Antonio Simón signa una proposta amb referències al món contemporani i ens presenta uns personatges corruptes, depravats i mediocres que s’imposen a d’altres d’èticament positius, que habiten en la batalla o són exclosos de la col·lectivitat.

Filoctetes, un dels herois de l’expedició per destruir Troia, és mossegat per una serp i abandonat pels seus a companys (entre ells, Ulisses) a l’illa deserta de Lemnos. Anys després, incapaços de vèncer la resistència troiana, decidiran anar a buscar-lo per aconseguir el seu arc, un arma màgica.

Ulisses s’hi fa acompanyar de Neoptòlem, fill d’Aquil·les, que havia estat el millor amic del guerrer abandonat. El jove haurà de decidir si actua d’una manera ètica amb Filoctetes o si es posa al servei del seu país.

El muntatge converteix el clàssic cor de les tragèdies gregues en un cor femení, i així situa les dones com un contrapès a la cultura bèl·lica pròpia del món masculí.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Teatre Grec.
Es venen les entrades a:
Palau de la Virreina. Tot tipus d'entrades amb i sense descomptes, sent l'únic punt de venda dels descomptes per a grups i Last Minute.
Es venen les entrades a:
Palau de la Virreina. Tot tipus d'entrades amb i sense descomptes tret de les de venda exclusiva a Tiquet Rambla (grups i Last Minute).
Es venen les entrades a:
Teatre Grec. A taquilles el mateix dia com a mínim 1 hora abans de l'inici. Entrades sense descompte i també amb descomptes tret de les de venda exclusiva a Tiquet Rambla (grups i Last Minute) i abonaments.
Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona. - Grec Festival de Barcelona


Una nova lectura de la darrera obra escrita pel dramaturg grec, que ens parla de la manipulació i de l´ús del dolor i el patiment amb finalitats polítiques.

El director Antonio Simón signa una posada en escena que converteix el clàssic cor de les tragèdies gregues en un cor femení, contrapès a la testosterona que omple una història de poder, de guerres i de traïcions. Una proposta que extreu del text original tot de referències al món contemporani en presentar-nos uns personatges corruptes, depravats i mediocres que s´imposen, potser com passa avui, a uns personatges èticament positius que moren en la batalla o són exclosos de la col·lectivitat.

Autoria: Sòfocles.
Versió: Jordi Casanovas.
Direcció: Antonio Simón.
Dramatúrgia: Antonio Simón i Jordi Casanovas.
Interpretació: Pedro Casablanc, Félix Gómez, Pepe Viyuela, Samuel Viyuela i un cor d'actrius i cantants.
Composició musical: Lucas Ariel Vallejos.
Escenografia: Paco Azorín.
Moviment: Moreno Bernardi.
Vestuari: Sandra Espinosa.
Disseny de la il·luminació: Pau Fullana.
Disseny del so / Concepció sonora: Lucas Ariel Vallejos.
Disseny del vídeo: Pedro Chamizo.
Ajudantia de direcció: Gerard Iravedra.
Producció: Nadia Corral i Josep Domènech.

Teatre Grec

Adreça:
Pg Santa Madrona, 36
:
Sants-Montjuïc
Barri:
El Poble-sec
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
Teatre Grec
Quan
31/07/2018

Telèfon

Telèfon de l'acte:
933161000 (informació sobre l'accesibilitat dels espais)
Telèfon de l'acte:
933171416 (missatges text curt per a persones amb discapacitat auditiva)

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any