"Passejades de Nobel"

El fotògraf Kim Manresa i el periodista Xavi Ayén han recorregut mig món entrevistant els premis Nobel de literatura als seus llocs de residència o als escenaris de les seves obres. El resultat, que s’exhibeix al Museu Nobel d’Estocolm, són una sèrie de fotografies i textos literaris que ens transporten als mons imaginaris i reals que apareixen a les novel·les d’aquests grans creadors.

Per primera vegada, totes aquestes imatges es poden veure juntes a l’exposició gratuïta “Passejades de Nobel”, que es presenta al CaixaForum fins al 2 de setembre. Un total de 23 retrats, acompanyats de breus reflexions sobre aquestes trobades, on podem veure Nadine Goldimer, García Márquez, Naguib Mahfuz, Gao Xingjian, Wole Soyinka o Toni Morrison escrivint, corrent, comprant o xerrant amb amics.

Més informació aquí.

Horaris


Des de l´any 2005, el fotògraf Kim Manresa i el periodista Xavi Ayén han recorregut mig món entrevistant els premis Nobel de Literatura als seus llocs de residència o en escenaris de les seves obres.
Fins a la data, un total de vint-i-tres autors han estat retratats per la càmera de Manresa i ara, per primera vegada, totes aquestes fotografies es poden veure juntes.

L'ull de Kim Manresa i la perspicàcia de Xavi Ayén aconsegueixen captar de manera espontània la relació dels escriptors amb el seu entorn. Els veiem en acció, escrivint, corrent, comprant o xerrant amb amics, però, sobretot, fonent-se amb un paisatge que les seves obres han fet universal. El conjunt dels retrats, acompanyats de breus reflexions sobre aquestes trobades íntimes, dibuixen un mapamundi literari amb el Mèxic del colombià García Márquez, la Nigèria de Wole Soyinka, el Nueva York de Toni Morrison o la Xina de Gao Xingjian, entre molts altres escenaris.

Reprenent aquesta manera de treballar d'Ayén i Manresa, l'exposició combina alhora fotografies i textos literaris. Els retrats exposats sobre una taula, en lloc d'estar penjats a la paret, reforcen la naturalitat de les imatges i rebaixen la solemnitat que el guardó porta associat, i això transporta l'espectador als mons imaginaris i reals que la literatura ha fixat per a sempre en la ment col·lectiva.

CaixaForum Centre Social i Cultural

Adreça:
Av Francesc Ferrer Guàrdia, 6*8
:
Sants-Montjuïc
Barri:
La Font de la Guatlla
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
CaixaForum Centre Social i Cultural
Quan
Del 16/04/2018 al 02/09/2018.

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any