Pere Portabella: cinema, art i política

Pere Portabella, un dels cineastes i activistes polítics més destacats del país, és el protagonista d’aquesta mostra, ideada i dirigida pel mateix Portabella i per Antoni Vila Casas.

La figura de Portabella s’analitza a través de cinc àmbits. “El retorn del president Tarradellas” parla de la llarga trajectòria política del cineasta, que va ser l’encarregat d’organitzar la tornada de Tarradellas des de l’aeroport fins a la plaça de Sant Jaume. El segon àmbit està dedicat a la pel·lícula Viridiana, de Buñuel, que va produir Portabella. El Portabella cineasta, el seu entorn artístic i la relació que va tenir amb Miró completen aquest apropament al director de cinema, productor i activista polític i cultural.

En la mostra col·labora la Filmoteca de Catalunya, que se suma a aquest homenatge amb un cicle de cinema paral·lel a l’exposició.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Fundació Privada Vila Casas.


L´exposició "Pere Portabella. Cinema, art i política" incideix en la figura d´un dels cineastes i activistes polítics més destacats del país. Ideada i dirigida per Pere Portabella i Antoni Vila Casas, la mostra s´articula a través de cinc àmbits que analitzen la figura de Portabella des d´òptiques diferents.

El primer àmbit parla sobre "El retorn del president Tarradellas" per a representar la llarga trajectòria política de Portabella, que fou l´encarregat d´organitzar la tornada de Tarradellas des de l´aeroport fins a la plaça de Sant Jaume. El segon àmbit fa referència a la pel·lícula Viridiana dirigida per Luis Buñuel i produïda per Portabella: Viridiana significava el retorn de Buñuel a Espanya i va guanyar la Palma d´Or del Festival de Cannes amb un escàndol majúscul polític i ideològic que va provocar la prohibició de la pel·lícula. El tercer àmbit parla de "Portabella cineasta" i de pel·lícules com Die Stille vor Bach, entre d´altres. El quart àmbit analitza "Portabella i el seu entorn artístic" ja que, com a director de cinema, productor i activista polític i cultural, Portabella ha compartit experiències i ha teixit amistats amb creadors de diferents entorns artístics vinculats als moviments avantguardistes de cada moment. Finalment, el darrer àmbit titulat "Portabella i Miró" emfatitza la relació establerta entre ambdós personatges posant l´accent en dues obres de Miró que ja no existeixen i un guió de l´artista que mai no es va fer.

Així mateix, la mostra compta amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya, la qual se suma al present homenatge.

Fundació Privada Vila Casas

Adreça:
C Roc Boronat, 116*126
:
Sant Martí
Barri:
El Parc i la Llacuna del Poblenou
Codi postal:
08018
Població:
Barcelona
On
Fundació Privada Vila Casas
Quan
Del 12/02/2018 al 23/06/2018.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any