Pessebre clàssic al Museu Marès

  • ..
  • ..
  • ..
  • ..

L’Associació de Pessebristes de Barcelona, l’entitat degana de la ciutat, ha realitzat un pessebre d’estètica tradicional que es pot veure al Museu Marès. Això vol dir que entre els materials que el formen es troba la molsa i més elements vegetals, les figures de fusta són artesanes i hi ha representades les tres escenes clàssiques d’un pessebre: el Naixement, l’Anunciació dels Pastors i la Cavalcada dels Reis. Un altre element important en qualsevol pessebre és la il·luminació, i la del Marès està pensada per ressaltar els elements arquitectònics del pati gòtic.

L’escenificació al pati del museu pretén ser una experiència immersiva i està dissenyada perquè els visitants tinguin la sensació d’entrar en un bosc de la zona del Cadí.

La proposta d’un pessebre clàssic de referència s’estrena enguany, però la idea és que esdevingui una cita fixa en el calendari nadalenc de la ciutat. El pessebre, que té unes dimensions considerables i estarà format per una quarantena de peces, s’instal·larà a la porxada del pati del museu. Es podrà visitar del 24 de novembre al 2 de febrer, el dia de la Candelera.

Trobareu més informació en aquesta notícia.

Horaris


Barcelona és una ciutat amb una tradició pessebrística molt arrelada: l´Associació de Pessebristes de Barcelona es va fundar l´any 1863! A més, quan arriba Nadal, les cases, els aparadors de les botigues i diversos racons de la ciutat s´omplen de representacions del naixement de Jesús. N´hi ha de tota mena i per a tots els gustos, però enguany a la ruta pessebrística pels carrers del centre de Barcelona s´hi incorpora una nova parada: el pessebre del pati del Museu Marès.

És una iniciativa de l´Associació de Pessebristes de Barcelona, l´entitat degana de la ciutat, i serà un pessebre d´estètica tradicional. Això vol dir que entre els materials hi haurà molsa i més elements vegetals, les bigues de fusta seran artesanes i hi haurà representades les tres escenes clàssiques d´un pessebre: el naixement, l´anunciació dels pastors i la cavalcada dels Reis. Un altre element important en qualsevol pessebre és la il·luminació, i la del Marès és pensada per a fer ressaltar els elements arquitectònics del pati gòtic.

Però el pessebre, que ha estat fet artesanalment pels membres de l´associació, també incorpora alguns tocs de modernitat. L´escenificació al pati del museu vol ser una experiència immersiva i és dissenyada perquè els visitants tinguin la sensació d´entrar en un bosc de la zona del Cadí. D´això, se n´ha encarregat l´empresa de jardineria i disseny d´exteriors Theodora, que omplirà d´avets i arbres de fulla caduca tot l´espai del pati interior. L´objectiu és crear una sensació de continuïtat entre el pessebre i l´entorn.

La proposta d´un pessebre clàssic de referència s´estrena enguany, però la idea és que esdevingui una cita fixa en el calendari nadalenc de la ciutat. El pessebre, que té unes dimensions considerables i serà format per una quarantena de peces, se situarà a la porxada del pati del museu. Es podrà visitar del 24 de novembre al 2 de febrer, el dia de la Candelera.

Com serà el pessebre?

El pessebre que es podrà veure al Museu Marès anirà muntat sobre una taula de 6 m x 5 m situada a la porxada del museu. La base i les construccions principals són fetes de poliestirè i pintades amb resines acríliques. Però, per seguir la tradició dels pessebres tradicionals, els paisatges es guarniran amb molsa i més elements naturals.

Les bigues han estat encarregades al taller italià Heide Original, que les ha elaborades expressament. Tenen una mida que va de 40 a 20 centímetres per ajudar a crear efecte de perspectiva. Tot i que hi haurà més de 30 figures, les escenes principals seran les bàsiques en qualsevol pessebre tradicional: el naixement amb la Mare de Déu, Sant Josep, el nen Jesús, el bou i la mula; l´anunciació formada per tres pastors; i la cavalcada dels Reis.

Un altre element indispensable de qualsevol pessebre és la il·luminació. En aquest cas el pessebre en tindrà una de general i una altra que es focalitzarà en alguns punts concrets de l´escena. Però els efectes lumínics més espectaculars no enfocaran al pessebre sinó que justament en sortiran i jugaran amb els elements arquitectònics de la porxada del museu.

Museu Frederic Marès

Adreça:
Pl Sant Iu, 5
:
Ciutat Vella
Barri:
El Barri Gòtic
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona
On
Museu Frederic Marès
Quan
Del 24/11/2017 al 02/02/2018.

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any