"Picasso. Retrats"

El Museu Picasso de Barcelona presenta l’exposició “Picasso. Retrats”. Coorganitzada pel Museu Picasso, de Barcelona, i la National Portrait Gallery, de Londres, la mostra posa de manifest la importància del retrat en la trajectòria de l’artista.

La figura humana va ser el tema principal de Pablo Picasso, i el retrat va tenir un pes cabdal en la seva obra durant tota la seva carrera artística. L’exposició aplega 81 peces que revelen l’amplitud de les creacions de Picasso i el ventall extraordinari d’estils i tècniques que va cultivar.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Picasso.


Pablo Picasso va mostrar un interès fonamental en la figura humana, i el retrat sempre va ocupar un lloc destacat en la seva obra. No va treballar gairebé mai per encàrrec, i pràcticament tots els seus retrats i caricatures representaven gent del seu cercle íntim d´aquell moment.

Lliure de tota pressió externa, va interpretar els seus models d´acord amb la visió i el coneixement que en tenia, i escollia l´estil i el mitjà que considerava més expressiu o apropiat segons l´ocasió. La caricatura va ser una de les seves activitats preferides, i molts dels seus retrats pictòrics de la maduresa van incloure les simplificacions i distorsions pròpies del gènere.

Les llibertats que Picasso es va prendre amb les aparences naturals i la seva subversió del decòrum van anar, però, de la mà d´un constant i profund compromís amb les tradicions del retrat occidental.

Museu Picasso

Adreça:
C Montcada, 15*23
:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Codi postal:
08003
Població:
Barcelona
On
Museu Picasso
Quan
Del 17/03/2017 al 25/06/2017.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any