"Poesia Brossa"

L’exposició “Poesia Brossa”, que es pot veure al Macba, pretén fer dialogar i confrontar l’obra de Joan Brossa amb la poesia d’artistes com Marcel Mariën, Nicanor Parra i Ian Hamilton Finlay. Brossa és poeta, però els seus treballs sempre es troben en l’encreuament de llenguatges.

Col·laborador freqüent d’altres artistes, així com de músics, cineastes, ballarins, humoristes i fins i tot mags, la seva obra juga constantment a trencar les convencions i els límits entre disciplines.

L’any 2011 el Macba va rebre el dipòsit del fons de la Fundació Joan Brossa, que aplega el llegat d’aquest artista. El fons consisteix en obres manuscrites, documents, correspondència i la seva biblioteca personal, entre altres materials, i constitueix una eina inigualable per abordar l’obra d’aquest artista.

Horaris


El MACBA presenta Poesia Brossa, una revisió exhaustiva del treball d´aquest artista des dels primers llibres fins a les darreres recerques plàstiques, travessant el teatre, el cinema, la música, les arts d´acció, els gestos dels quals va ser pioner.

Podria semblar una obvietat reconèixer en Joan Brossa (Barcelona, 1919-1998), sobretot, un poeta, però creiem que cal emfatitzar-ho en relació amb la seva manera de fer, la seva poiesia. L´exposició vol fer dialogar i confrontar la seva obra amb la poesia d´artistes com Marcel Mariën, Nicanor Parra i Ian Hamilton-Finlay, i també amb els poetes del lletrisme, la poesia visual, la poesia concreta, experimental, expandida o Fluxus. Brossa és poeta, però els seus treballs sempre es troben en l´encreuament de llenguatges. Col·laborador freqüent d´altres artistes, així com de músics, cineastes, ballarins, humoristes i fins i tot mags, la seva obra juga constantment a trencar les convencions i els límits entre disciplines.

Joan Brossa desenvolupa la seva pràctica artística des dels anys quaranta, en un context sociopolític marcat per la dictadura del general Franco i en una situació cultural caracteritzada per l´absència de propostes avantguardistes i innovadores. Des dels inicis, Brossa du a terme un treball de renovació estètica fonamentat en la investigació literària i artística. Fins al moment de la seva mort, la seva extensíssima producció no deixa de buscar noves formes d´expressió i d´experimentar amb els diferents mitjans.

L´any 2011 el Museu d´Art Contemporani de Barcelona va rebre el dipòsit del Fons de la Fundació Joan Brossa, que aplega el llegat d´aquest artista. El Fons consisteix en obres manuscrites, documents, correspondència i la seva biblioteca personal, entre d´altres materials, i constitueix una eina inigualable per abordar l´interessantíssim treball d´aquest artista.

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Adreça:
Pl Àngels, 1
:
Ciutat Vella
Barri:
El Raval
Codi postal:
08001
Població:
Barcelona
On
Museu d'Art Contemporani de Barcelona
Quan
Del 21/09/2017 al 25/02/2018.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any