Portes obertes i recreacions històriques a l’Ajuntament de Barcelona

Entrada pel carrer Ciutat, façana gòtica

Durant la jornada de portes obertes es podrà visitar l’Escala Negra, la Capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, el Saló del Bon Govern, la Sala del Treball, el despatx de l’alcaldessa, el Saló de Carles Pi i Sunyer, el Saló de Cent, el Saló del Consolat de Mar, la Sala Tàpies, el Despatx d’Honor, el Saló de Carles III, el Saló de la Ciutat, la Galeria Gòtica i l’Escala d’Honor.

Diversos personatges històrics, recreats per actors, acompanyaran el recorregut. El cronista del segle XIV Ramon Muntaner comentarà les pintures de Josep M. Sert, al Saló de Cròniques, al·lusives a les campanyes dels almogàvers a Grècia. I els consellers Joan Fivaller i Rafael Casanova relataran la història del Saló de Cent.

Sant Jordi i la Princesa rebran i acomiadaran els visitants a l’entrada del carrer de la Ciutat i al pati de l’Ajuntament. En aquest últim espai es podrà veure l’espectacle d’ombres xineses La llegenda de sant Jordi, a càrrec del Taller Escola Sant Camil. Els passis es faran cada 30 minuts, entre les 11.00 i les 19.30 hores.

L’horari de les portes obertes és de 10.00 a 20.00 hores.

Accés pel carrer de la Ciutat, façana gòtica. Entrada lliure (aforament limitat).

Horaris

Altres

Se celebra a:
Ajuntament de Barcelona.


Es podrà visitar l'Escala Negra, la Capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, el Saló del Bon Govern, la Sala del Treball, el despatx de l'Alcaldessa, el Saló de Carles Pi i Sunyer, el Saló de Cent, el Saló de Consolat de Mar, la Sala Tàpies, el Despatx d'Honor, el Salo de Carles III, el Saló de la Ciutat, la Galeria Gòtica i l'Escala d'Honor.

Recreació de personatges històrics: durant el recorregut, la jornada comptarà amb actors que recrearan personatges històrics com el cronista del segle XIV Ramon Muntaner, que comentarà les pintures de Josep Mª Sert al·lusives a les campanyes dels almogàvers a Grècia del Saló de Cròniques, o els consellers Joan Fivaller i Rafael Casanova, que relataran la història del Saló de Cent. Una catalana sorgida del quadre Canigó, de Miquel Viladrich, explicarà el seu quadre i l'entrada de l'Ajuntament fins a l'Escala Negra Maria Bosch, esposa de Rafael Casanova, informarà sobre els tapissos i les pintures de Sert situades a l'Escala d'Honor. Un clavicèmbal amenitzarà la visita a la Sala del Consolat del Mar, al Despatx d'Honor, al Saló de Carles III i al Saló de la Ciutat.

Per últim, Sant Jordi i la Princesa seran els encarregats de rebre i acomiadar als visitants a l'entrada del carrer Ciutat i al pati de l'Ajuntament.

Al pati de l'Ajuntament es farà una representació amb ombres xineses: s'ha programat l'espectacle "La llegenda de Sant Jordi" a càrrec del Taller Escola Sant Camil. Horari dels passis: d'11 h a 19.30 h (amb passis cada 30 minuts).

Ajuntament de Barcelona

Adreça:
Pl Sant Jaume, 1
:
Ciutat Vella
Barri:
El Barri Gòtic
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona
On
Ajuntament de Barcelona
Quan
23/04/2018

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any