"Revolució, je t'aime"

L’any 68 és un any convuls on culminen diverses revoltes globals com el Maig francès, les vagues del Consejo Nacional de Huelga —i la posterior matança de Tlatelolco—, les protestes contra la guerra del Vietnam o la Primavera de Praga.

Mig segle després, el cicle “Revolució, je t’aime” presenta una selecció de pel·lícules que recullen el testimoni d’aquells moviments revolucionaris.

La sessió inaugural, dimarts, 22 de maig, tindrà lloc a La Model Espai Memorial i hi participarà el director Pere Portabella. Les projeccions continuaran als Cinemes Girona amb 12 sessions gratuïtes on es podran veure un total de 43 pel·lícules tant de ficció com documentals, assajos o peces experimentals. La majoria de les obres es podran veure per primera vegada a la ciutat de la mà d’aquest cicle que inclou creacions de Pere Portabella, Chris Marker, Philippe Garrel, Carole Roussopoulos, Fernando Solanas, Sara Gómez, Jorge Sanjinés, Carolee Schneemann, Vera Chytilová o Antoni Padrós, entre altres.

Podeu consultar tota la programació en aquest web.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Edifici de La Model.
Se celebra a:
Cinemes Girona.


El proper dimarts 22 de maig comença el cicle de cinema Revolució, je t´aime, organitzat pel Comissionat de Programes de Memòria i l´Institut de Cultura, i JOVIS.com (Centre d´Estudis sobre Joventut, Societat i Comunicació) del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, i emmarcat dins dels actes del programa commemoratiu del 50 aniversari dels esclats de 1968. El cicle de cinema s´inaugurarà a La Model Espai Memorial i s´estendrà al llarg de dotze sessions gratuïtes als Cinemes Girona. En les dotze sessions s´hi presentarà un total de 43 pel·lícules entre ficcions, documentals, assajos, peces experimentals, etc.

El 1968 serà recordat com un any en què culminen les revoltes globals protagonitzades pel Maig Francès, les vagues del Consejo Nacional de Huelga i la posterior matança de Tlatlelolco a Mèxic, les protestes contra la Guerra del Vietnam o la Primavera de Praga. Mig segle després, recuperem algunes de les pel·lícules que, arreu del continent europeu i americà, i des de l´especificitat de cada territori, van acompanyar els desordres i les transformacions socials, polítiques i culturals produïdes a finals de la dècada dels 60 i principis dels 70.

El programa, que arrancarà a l´antiga presó Model i s´estendrà al llarg de dotze sessions als Cinemes Girona, presenta una selecció d´obres realitzades sota la influència dels 68´s, la majoria de les quals es podran veure per primera vegada a la ciutat de Barcelona de la mà de convidats i convidades especials. Pere Portabella, Chris Marker, Philippe Garrel, Carole Roussopoulos, Fernando Solanas, Sara Gómez, Jorge Sanjinés, Carolee Schneemann, Vera Chytilová o Antoni Padrós, són alguns dels autors que conformen el retrat d´una dècada convulsa i complexa, marcada, en el terreny artístic, per una energia creativa sense precedents, l´experimentació dels llenguatges i canvis profunds en el sistema de producció i realització dels films.

Dins dels actes commemoratius de les Revoltes del 1968, a més del cicle de cinema Revolució, je t´aime, des del Comissionat de Programes de Memòria també s´ha organitzat el cicle de debats i conferències a el Born CCM Els´68. Quan la paraula es va fer acció, i el proper mes de novembre se celebrarà un congrés acadèmic en el qual s´han implicat el CEDID de la UAB i la Université La Sorbonne-Nanterre, al Born CCM.

Programació del cicle

Cinemes Girona

Adreça:
C Girona, 175
:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08037
Població:
Barcelona
On
Cinemes Girona
Quan
Del 22/05/2018 al 01/06/2018.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any