"Tapas"

L’exposició “Tapas. Spanish Design for Food” arriba al Museu del Disseny de Barcelona després d’haver viatjat durant tres anys per ciutats com Tòquio, Miami, Washington, Seül, Toronto o Madrid, entre altres.

La mostra se centra en les creacions dels últims 25 anys, sense deixar de banda la important tradició popular del disseny català i espanyol, des de la creativa col·laboració de Ferran Adrià amb el dissenyador industrial Luki Huber, fins a clàssics com les setrilleres antidegoteig de Rafael Marquina, passant per objectes de disseny tan quotidians com el porró o la paella. Més de 250 peces —utensilis, aparells, recipients, mobiliari…—, vídeos i fotografies que relacionen el món de la cultura material de l’alimentació amb la història, l’arquitectura, l’interiorisme i el disseny industrial i gràfic.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu del Disseny de Barcelona.


L'exposició TAPAS presenta una selecció de dissenys espanyols destinats al món de l'alimentació. Una breu introducció històrica relaciona la història del menjar amb el món de l'art, la fotografia i la cinematografia, i s'explica l'origen de la «tapa», aquesta singular manera de compartir el menjar a Espanya.

El contingut es divideix en tres apartats:
· La Cuina, on es presenten alguns instruments que ens ajuden a transformar els aliments en l'àmbit del cuiner.
· La Taula, amb els objectes domèstics per servir i degustar el menjar de manera formal i informal.
· El Menjar, el disseny en si dels propis aliments, des dels més tradicionals a les innovacions més avantguardistes.

I es finalitza amb dues intervencions fetes expressament de destacats creadors de food design, l'artista Antoni Miralda, i l'ex-designer Martí Guixé.

Es tracta d'una degustació, un "tapeo", de com la creativitat entrellaça gastronomia i disseny, dues de les disciplines espanyoles més puixants i de major projecció internacional en l'arrencada del segle XXI.

Més de 150 peces, amb vídeos i fotografies, que interrelacionen el món de la cultura material de l'alimentació, amb la història, l'arquitectura, l'interiorisme, el disseny industrial i gràfic.

Tapes està organitzada per AC/E Acción Cultural Española.

Museu del Disseny de Barcelona

Adreça:
Pl Glòries Catalanes, 37*38
:
Sant Martí
Barri:
El Parc i la Llacuna del Poblenou
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona
On
Museu del Disseny de Barcelona
Quan
Del 08/03/2017 al 21/05/2017.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any