Visita guiada "Talking Brains"

Horaris

Altres

Es venen les entrades a:
CosmoCaixa Barcelona.
Se celebra a:
CosmoCaixa Barcelona.
Organitzat per:
CosmoCaixa Barcelona. Obra Social la Caixa
Organitzat per:
Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats.
Organitzat per:
Universitat Pompeu Fabra.


L'exposició de CosmoCaixa "Talking brains" mostra, potser per primera vegada, el llenguatge com un objecte natural, com a objecte de ciència. El nostre cervell, d'una manera única, és un òrgan lingüístic.

El recorregut comença amb una instal·lació anomenada Babel, on s'entra en un petit laberint en què pots sentir la sonoritat de la diversitat de llengües i distingir, entre aquestes, les llengües signade. A través de les pantalles pots veure uncervell "lingüístic", que és igual per a tots els éssers humans.

El nostre cervell és un òrgan que produeix quelcom tan especial com és el llenguatge. A la visita guiada pots fer un recorregut on descobriràs que el llenguatge va més enllà de permetre la comunicació entre els ésser humans. El llenguatge humà traspassa les seves fronteres, "genera pensament" i permet que ens fem preguntes sobre el mateix llenguatge. Té el poder de generar un espai social, ja que amb el llenguatge podem connectar la nostra ment amb la dels altres.

Els nens de tres o quatre anys han adquirit un llenguatge pel simple fet d'haver estat en contacte amb les persones que el parlen o el signen. Encara no en sabem gaire, de com succeeix, per això la lingüística, la biologia, la neurociència i els serveis de salut mental convergeixen per fer front a l'enorme repte d'avui, que és aclarir el que fa que les nostres ments funcionin i que no ho facin igual les que es desenvolupen diferentment en la infantesa o les que fallen a l'edat adulta.

CosmoCaixa Barcelona

Adreça:
C Isaac Newton, 26
:
Sarrià-Sant Gervasi
Barri:
Sant Gervasi - la Bonanova
Codi postal:
08022
Població:
Barcelona
On
CosmoCaixa Barcelona
Quan
Del 23/12/2017 al 28/01/2018.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any