"Xavier Miserachs. Epíleg imprevist"

Xavier Miserachs (Barcelona, 1937-1998) va ser el membre més jove d’un col·lectiu que, a finals dels anys cinquanta, va recuperar la creativitat i la innovació en la fotografia aplicada. Gràcies a la sensibilitat envers l’humà, el sentit de l’humor i la intel·ligència, la seva obra constitueix una semblança de la segona meitat del segle XX, així com el retrat viu i fresc de l’actitud del fotògraf davant la vida.

Aquesta exposició fa un recorregut pel temps que va viure Miserachs a través del seu estil, els seus interessos íntims, els reportatges i els retrats lligats a la història, mitjançant una selecció d’imatges del seu arxiu que per primera vegada s’ha tingut en compte de manera global: des les fotos de l’amateur fins a les del professional, des del blanc i negre fins al color i des de l’experimentació fins a la feina per encàrrec, per completar els tòpics que han fet d’aquest autor tot un clàssic.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Fundació Catalunya La Pedrera.


Xavier Miserachs (Barcelona, 1937-1998) va ser el membre més jove d'un col·lectiu que, al final dels anys cinquanta, va recuperar la creativitat i la innovació en la fotografia aplicada, el rastre de la qual s'havia perdut després de la Guerra Civil.

Va dur a terme una ruptura en clau de modernitat que va superar l'estretor de la censura franquista i la precarietat de l'autarquia. Va abandonar els estudis de medicina quan va descobrir la seva vocació de reporter i es va dedicar professionalment a la fotografia amb la creativitat i la passió d'un pioner. Gràcies a la sensibilitat envers l'humà, el sentit de l'humor i la intel·ligència de Miserachs, els seus reportatges tenen la força d'uns assajos crítics propers a l'autobiografia, de manera que la seva obra constitueix una semblança de la segona meitat del segle xx, així com el retrat viu i fresc de l´actitud del fotògraf davant la vida.

Aquesta exposició fa un recorregut pel temps que li va tocar viure a través del seu estil, els seus interessos íntims, els reportatges i els retrats lligats a la història de la segona meitat del segle xx, els gèneres i les diverses aplicacions de la fotografia, les tècniques i, sobretot, l'evolució d'una mirada compromesa i reflexiva, sempre de complicitat amb el públic més que no pas amb el tema.

Una selecció d'imatges del seu arxiu ingent que per primera vegada s'ha tingut en compte de manera global: de les fotos de l'amateur a les del professional, del blanc i negre al color, i de l'experimentació a la feina per encàrrec, per completar els tòpics que han fet d'aquest jove autor tot un clàssic.

Fundació Catalunya La Pedrera

Adreça:
Pg Gràcia, 92
:
Eixample
Barri:
La Dreta de Eixample
Codi postal:
08008
Població:
Barcelona
On
Fundació Catalunya La Pedrera
Quan
Del 16/03/2018 al 15/07/2018.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any