Gandules 2018 at the CCCB

Traductor de Google:

Al Pati de les Dones

When August comes along the Pati de les Dones plays host to the free open-air film sessions at the Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

The art critic Mery Cuesta has been tasked with choosing the films for this edition and has opted for a theme based around forms of illumination as alternative experiences to a rather shady present.

The first three sessions therefore focus on magic and the ghostly, recapturing the spirit of film as a magical event, but also as the ideal terrain to portray a supernatural world. The next three films focus on awareness-altering drugs and mental illumination, with the final three sessions on spiritual illumination, mysticism and occultism.

Schedule


Cinema Il·luminat
Màgia, lisèrgia i ocultisme

El programa de cinema d'aquest agost apel·la a la idea de la il·luminació com una via d'entusiasme i revelació en diversos sentits. Primer de tot, en relació a la recuperació de l'esperit inicial del cinema com a esdeveniment màgic. El cine en els seus inicis era entès com un espectacle prodigiós de màgia i il·lusionisme, en el que les llums i les ombres, i uns – per l'època – complexos mecanismes eren capaços d'oferir admirables pantomimes lluminoses, i en definitiva, la vida en moviment. Però el cicle inclou també dues declinacions més del concepte d'il·luminació: la mental i l'espiritual.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Address:
C Montalegre, 5
:
Ciutat Vella
Area:
El Raval
Post Code:
08001
City:
Barcelona
Where
Centre de Cultura Contemporània de Barcelona
When
From 07/08/2018 to 23/08/2018.

Website

Web:
www.cccb.org

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year