Itō Shinsui. Tradition and modernity

Traductor de Google:

At the beginning of the 20th century in Japan, a group of artists and editors revived ujkiyo-e, a traditional art which was threatened by the arrival of industrialisation and western influence. The movement was known as shin hanga, and Itō Shinsui (1898-1972) was one of its grand masters.

Shinsui’s work preserves the tradition of engravings, a universe populated by courtesans, samurais and geishas, placing it in a modern context and endowing it with a new sensitivity.

For more information click here.

Schedule

Others

Se celebra a:
Fundació Joan Miró.


La Fundació Joan Miró presenta Ito Shinsui. Tradició i modernitat, una exposició que aprofundeix en l´obra gràfica d´aquest cèlebre pintor i gran mestre d´un dels principals corrents d´art gràfic japonès del segle XX, el shin hanga.

Comissariada per Akiko Katsuta, la mostra reuneix prop d´una seixantena dels seus millors gravats en fusta, produïts entre el 1916 i el 1964 i procedents de la col·lecció de la Fundació Taiyo no Hikari. Itō Shinsui. Tradició i modernitat es completa amb l´obra de Joan Miró Retrat d´Enric Cristòfol Ricart, del 1917 i arribada per a l´ocasió dels fons del MoMA, una de les primeres manifestacions dels
vincles entre l´obra mironiana i el pensament i l´art japonesos.

A finals del segle XIX, el Japó travessava un procés de modernització i industrialització que feia perillar les seves formes artístiques més tradicionals, entre elles l'ukiyo-e. Aquell univers d'«imatges del món flotant» poblat de cortesanes, samurais, geishes i actors del kabuki -el teatre japonès- es veia amenaçat per una creixent influència d'Occident, que, per la seva banda i gràcies a l'experimentació de noves tècniques, materials i formes d'expressió, incorporava elements de la gràfica japonesa a la creació modernista.

Uns anys més tard, a inicis del segle XX, una sèrie d'artistes i editors revifaven aquell art tradicional japonès gràcies al shin hanga, un moviment artístic hereu de l'ukiyo-e que aconseguiria preservar un espai per a la tradició dels gravats en el context dels nous temps dotant-los d'una nova sensibilitat.

En aquesta exposició, la Fundació Joan Miró acull l'obra d'un dels grans mestres del shin hanga, Itō Shinsui (1898-1972), l'actitud artística i estètica del qual ens ajuda a fer evidents, una vegada més, les relacions subtils i profundes entre l'obra de Joan Miró i el pensament i l'art japonesos. L'observació tranquil·la dels objectes o la recerca de noves perspectives capaces d'esquinçar la influència de les velles imatges i tradicions formen part de les coincidències conceptuals i creatives entre ambdós artistes.

Fundació Joan Miró

Address:
Av Miramar, 1
:
Sants-Montjuïc
Area:
El Poble-sec
Post Code:
08038
City:
Barcelona
Where
Fundació Joan Miró
When
From 01/03/2018 to 22/07/2018.

Website

Web:
www.fmirobcn.org

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year