‘Revolució, je t'aime’

Traductor de Google:

The year 1968 was a turbulent one, with various uprisings around the globe such as those in France in May, the action by the National Strike Council in Mexico and subsequent massacre in Tlatelolco, the protests against the Vietnam War and the Prague Spring.

Half a century on, the series ‘Revolució, je t’aime’ offers a selection of films giving accounts of those revolutionary movements.

The opening session takes place at the memorial space at the former Model prison on Tuesday 22 May, with the director Pere Portabella taking part. Screenings continue at the Cinemes Girona, with 12 free sessions offering a total of 43 films, including fiction, documentaries, essays and experimental works. The majority of works are being shown for the first time in the city as part of this cycle, with creations by the likes of Pere Portabella, Chris Marker, Philippe Garrel, Carole Roussopoulos, Fernando Solanas, Sara Gómez, Jorge Sanjinés, Carolee Schneemann, Vera Chytilová and Antoni Padrós.

For the full programme click here.

Schedule

Others

Se celebra a:
Edifici de La Model.
Se celebra a:
Cinemes Girona.


El proper dimarts 22 de maig comença el cicle de cinema Revolució, je t´aime, organitzat pel Comissionat de Programes de Memòria i l´Institut de Cultura, i JOVIS.com (Centre d´Estudis sobre Joventut, Societat i Comunicació) del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, i emmarcat dins dels actes del programa commemoratiu del 50 aniversari dels esclats de 1968. El cicle de cinema s´inaugurarà a La Model Espai Memorial i s´estendrà al llarg de dotze sessions gratuïtes als Cinemes Girona. En les dotze sessions s´hi presentarà un total de 43 pel·lícules entre ficcions, documentals, assajos, peces experimentals, etc.

El 1968 serà recordat com un any en què culminen les revoltes globals protagonitzades pel Maig Francès, les vagues del Consejo Nacional de Huelga i la posterior matança de Tlatlelolco a Mèxic, les protestes contra la Guerra del Vietnam o la Primavera de Praga. Mig segle després, recuperem algunes de les pel·lícules que, arreu del continent europeu i americà, i des de l´especificitat de cada territori, van acompanyar els desordres i les transformacions socials, polítiques i culturals produïdes a finals de la dècada dels 60 i principis dels 70.

El programa, que arrancarà a l´antiga presó Model i s´estendrà al llarg de dotze sessions als Cinemes Girona, presenta una selecció d´obres realitzades sota la influència dels 68´s, la majoria de les quals es podran veure per primera vegada a la ciutat de Barcelona de la mà de convidats i convidades especials. Pere Portabella, Chris Marker, Philippe Garrel, Carole Roussopoulos, Fernando Solanas, Sara Gómez, Jorge Sanjinés, Carolee Schneemann, Vera Chytilová o Antoni Padrós, són alguns dels autors que conformen el retrat d´una dècada convulsa i complexa, marcada, en el terreny artístic, per una energia creativa sense precedents, l´experimentació dels llenguatges i canvis profunds en el sistema de producció i realització dels films.

Dins dels actes commemoratius de les Revoltes del 1968, a més del cicle de cinema Revolució, je t´aime, des del Comissionat de Programes de Memòria també s´ha organitzat el cicle de debats i conferències a el Born CCM Els´68. Quan la paraula es va fer acció, i el proper mes de novembre se celebrarà un congrés acadèmic en el qual s´han implicat el CEDID de la UAB i la Université La Sorbonne-Nanterre, al Born CCM.

Programació del cicle

Cinemes Girona

Address:
C Girona, 175
:
Eixample
Area:
La Dreta de Eixample
Post Code:
08037
City:
Barcelona
Where
Cinemes Girona
When
From 22/05/2018 to 01/06/2018.

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year