‘Troyanas’ by Euripedes at the Romea

Traductor de Google:

After winning the Trojan War, the Greeks held a draw to share out the Trojan women between them. Treating them as if they were simply war booty, the victors decided on the future of women they considered their property, with impunity and a complete disregard for what became of them.

Carme Portaceli takes this version of Euripedes’ tragedy The Trojan Women to the stage in order to give a voice to these mythical women: Cassandra, Helen, Andromache, Hecuba, Polyxena, Clytemnestra, Iphigenia and Hermione. This is their chance to tell the story from their perspective.

The set and cast have been well-received by the critics, with notable performances from Aitana Sánchez-Gijón, Míriam Iscla and Maggie Civantos.

Schedule

Others

Se celebra a:
Teatre Romea.
Es venen les entrades a:
Palau de la Virreina. Tot tipus d'entrades amb i sense descomptes, sent l'únic punt de venda dels descomptes per a grups i Last Minute.
Es venen les entrades a:
Teatre Romea. A taquilles el mateix dia com a mínim 1 hora abans de l'inici. Entrades sense descompte i també amb descomptes tret de les de venda exclusiva a Tiquet Rambla (grups i Last Minute) i abonaments.


És evident que els mites grecs continuen fent sentir la seva veu a la societat: en la pintura, en les representacions teatrals, en la literatura ... Les figures mítiques, amb el transcurs dels segles, adquireixen nous trets, per part dels autors , a l'situar-los en la societat en què vivim.

Les tragèdies mostren un ordre i la relació entre l'individu i la societat, entre l'ordre individual i el col·lectiu. Mostren aquest pecat contra el benestar social que ha creat l'individu quan es deixa portar pels seus sentiments més brutals, les seves pors, la seva arrogància, la seva gelosia ...

Avui seguim veient com les dones són éssers de segona categoria a les que no importa excessivament el que els passi: després de cada guerra, i fins i tot durant la guerra i sense guerra, a les dones se les viola reiteradament, se'ls falta al respecte, es les maltracta sense cap respecte, sense ni tan sols por de les lleis que prohibeixen la violència ... No passa res, els seus problemes, els seus patiments sempre queden a la cua, sempre hi ha problemes més importants: els nens, la fam, els refugiats ...


Autor: Eurípides
Versió: Alberto Conejero
Direcció: Carme Portaceli
Amb: Aitana Sánchez Gijón, Ernesto Alterio, Alba Flores, Maggie Civantos, Pepa López, Míriam Iscla i Gabriela Flores
Producció: Festival Internacional de Teatre Clàssic de Mèrida, Teatre Espanyol i Rovima Produccions

Teatre Romea

Address:
C Hospital, 51
:
Ciutat Vella
Area:
El Raval
Post Code:
08001
City:
Barcelona
Where
Teatre Romea
When
From 20/03/2018 to 25/03/2018.

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year