‘Xavier Miserachs. Unexpected epilogue’

Traductor de Google:

Xavier Miserachs (Barcelona, 1937-1998) was the youngest member of a collective which revived the creativity and innovation of applied photography in the late 1950s. Thanks to his sensitivity towards his fellow humans, his sense of humour and his intelligence, his work depicts the second half of the 20th century, as well as offering a vivid and fresh portrait of his attitude towards life.

This exhibition charts a course through the era Miserachs lived in, illustrating it with his style, his personal interests, his reports and portraits, connected with history via a selection of photographs from his archive, every aspect of which is encompassed for the first time: from his photos as an amateur to those he took as a professional, from his black and white shots to those in colour, and from his experimentation to the work he produced to commission, complementing the topics that turned this photographer into an icon.

Schedule

Others

Se celebra a:
Fundació Catalunya La Pedrera.


Xavier Miserachs (Barcelona, 1937-1998) va ser el membre més jove d'un col·lectiu que, al final dels anys cinquanta, va recuperar la creativitat i la innovació en la fotografia aplicada, el rastre de la qual s'havia perdut després de la Guerra Civil.

Va dur a terme una ruptura en clau de modernitat que va superar l'estretor de la censura franquista i la precarietat de l'autarquia. Va abandonar els estudis de medicina quan va descobrir la seva vocació de reporter i es va dedicar professionalment a la fotografia amb la creativitat i la passió d'un pioner. Gràcies a la sensibilitat envers l'humà, el sentit de l'humor i la intel·ligència de Miserachs, els seus reportatges tenen la força d'uns assajos crítics propers a l'autobiografia, de manera que la seva obra constitueix una semblança de la segona meitat del segle xx, així com el retrat viu i fresc de l´actitud del fotògraf davant la vida.

Aquesta exposició fa un recorregut pel temps que li va tocar viure a través del seu estil, els seus interessos íntims, els reportatges i els retrats lligats a la història de la segona meitat del segle xx, els gèneres i les diverses aplicacions de la fotografia, les tècniques i, sobretot, l'evolució d'una mirada compromesa i reflexiva, sempre de complicitat amb el públic més que no pas amb el tema.

Una selecció d'imatges del seu arxiu ingent que per primera vegada s'ha tingut en compte de manera global: de les fotos de l'amateur a les del professional, del blanc i negre al color, i de l'experimentació a la feina per encàrrec, per completar els tòpics que han fet d'aquest jove autor tot un clàssic.

Fundació Catalunya La Pedrera

Address:
Pg Gràcia, 92
:
Eixample
Area:
La Dreta de Eixample
Post Code:
08008
City:
Barcelona
Where
Fundació Catalunya La Pedrera
When
From 16/03/2018 to 15/07/2018.

You may also be interested in...

If you get bored in Barcelona...it's because you want to be!

Find out all the activities the city has in store for you

Barcelona offers plenty for discovery over the entire year