"David Bowie is"

Traductor de Google:

El Museo del Diseño de Barcelona presenta esta producción del Victoria and Albert Museum de Londres, que ha sido la muestra más visitada de este museo británico en sus 164 años de historia.

Esta retrospectiva internacional sobre el icono del pop analiza en profundidad cómo la música y el individualismo radical de Bowie han inspirado a otros artistas y lo han convertido en uno de los creadores más innovadores e influyentes de nuestra época.

La exposición reúne más de trescientos objetos, entre los cuales hay fotografías, vestuario original, diseño de escenarios, letras manuscritas, carátulas de discos y material inédito de los conciertos que el artista dio durante las cinco últimas décadas.

Horarios

Otros

Se celebra a:
Museu del Disseny de Barcelona.
Es venen les entrades a:
Museu del Disseny de Barcelona.


A partir del 25 de maig de 2017 el Museu del Disseny de Barcelona acollirà l'exposició "David Bowie Is". La mostra, una producció del Victoria and Albert Museum de Londres, ha rebut ja més d'un milió i mig de visitants a les 8 ciutats que ja l'han acollida fins ara, com la capital anglesa, Berlín, París o Chicago, cosa que la converteix en la mostra més visitada en els 164 anys d'història del museu britànic.

El Museu del Disseny de Barcelona serà l'únic espai d'Espanya que acollirà en exclusiva "David Bowie Is". Com a seu d'una gran col·lecció d'objectes que destaca per posar en valor la creativitat i la innovació, el Museu del Disseny aposta per acollir aquesta mostra única sobre la figura de Bowie. La dimensió pluridisciplinària i sempre innovadora del treball de Bowie, entronca amb l'aposta del Museu per mostrar i explorar les connexions entre l'art i el disseny, especialment en el terreny del disseny gràfic i de la moda.

L'exposició reuneix més de 300 objectes, que inclouen fotografies, caràtules de discos, lletres manuscrites, vestuari original, dissenys d'escenaris i material inèdit dels concerts de l'artista durant les cinc dècades passades, facilitat pel David Bowie Archive. "David Bowie Is" constitueix una mirada profunda a la manera com la música i l'individualisme radical de David Bowie han inspirat altres artistes per desafiar les convencions i buscar la llibertat d'expressió.

L'exposició se centra en la diversitat de l'obra de David Bowie, la varietat de les seves fonts d'inspiració i l'estreta interrelació entre multitud de disciplines i formes d'expressió. La seva música i el seu individualisme radical no només van rebre la influència de moviments artístics, del món de la moda, el disseny i la cultura contemporània, sinó que Bowie també va deixar la seva empremta en aquests àmbits.

L'exposició revisa al detall la trajectòria d'aquest creador excepcional: des dels primers anys de David Robert Jones com a jove artista londinec fins que es va convertir en David Bowie, la superestrella de fama planetària.

A l'exposició es poden veure més de 60 vestits utilitzats per Bowie en els concerts, entre els quals s'inclouen els bodies de Ziggy Stardust (1972) dissenyats per Freddie Buretti; les ostentoses creacions de Kansai Yamamoto per a la gira Aladdin Sane (1973), i l'abric confeccionat amb la tela de la Union Jack, dissenyat per Bowie i Alexander McQueen per a la caràtula del disc Earthling (1997).

També s'exposen fotografies de Brian Duffy, Terry O'Neill i Masayoshi Sukita; il·lustracions per a les fundes dels vinils de Guy Peellaert i Edward Bell; proves de caràtules per a l'últim disc de l'artista, The Next Day (2013), dissenyades per Barnbrook; fragments de pel·lícules i actuacions en directe, que inclouen imatges de L'home que va caure a la Terra (1976) i del programa televisiu Saturday Night Live (1979); vídeos musicals com els de Boys Keep Swinging (1979) i Let's Dance (1983), i dissenys d'escenaris per a la gira Diamond Dogs (1974).

Tot això conviu amb la quantitat més gran d'objectes personals de l'artista que s'ha exposat mai: storyboards, repertoris i lletres manuscrites, així com esbossos, partitures i textos de Bowie que són una prova de l'evolució de les seves idees creatives.

Museu del Disseny de Barcelona

Dirección:
Pl Glòries Catalanes, 37*38
:
Sant Martí
Barrio:
El Parc i la Llacuna del Poblenou
Código postal:
08038
Población:
Barcelona
Dónde
Museu del Disseny de Barcelona
Cuándo
Del 25/05/2017 al 25/09/2017.

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año