Itō Shinsui. Tradición y modernidad

Traductor de Google:

En el Japón de principios del siglo XX, un grupo de artistas y editores reavivaron el ukiyo-e, un arte tradicional que había peligrado con el proceso de industrialización y la influencia de Occidente. Este movimiento artístico era el shin hanga, e Itō Shinsui (1898-1972), uno de sus grandes maestros.

La obra de Shinsui preserva la tradición de los grabados —un universo poblado de cortesanas, samurais y geishas— en el contexto de los nuevos tiempos, y los dota de una nueva sensibilidad.

Más información en el siguiente enlace.

Horarios

Otros

Se celebra a:
Fundació Joan Miró.


La Fundació Joan Miró presenta Ito Shinsui. Tradició i modernitat, una exposició que aprofundeix en l´obra gràfica d´aquest cèlebre pintor i gran mestre d´un dels principals corrents d´art gràfic japonès del segle XX, el shin hanga.

Comissariada per Akiko Katsuta, la mostra reuneix prop d´una seixantena dels seus millors gravats en fusta, produïts entre el 1916 i el 1964 i procedents de la col·lecció de la Fundació Taiyo no Hikari. Itō Shinsui. Tradició i modernitat es completa amb l´obra de Joan Miró Retrat d´Enric Cristòfol Ricart, del 1917 i arribada per a l´ocasió dels fons del MoMA, una de les primeres manifestacions dels
vincles entre l´obra mironiana i el pensament i l´art japonesos.

A finals del segle XIX, el Japó travessava un procés de modernització i industrialització que feia perillar les seves formes artístiques més tradicionals, entre elles l'ukiyo-e. Aquell univers d'«imatges del món flotant» poblat de cortesanes, samurais, geishes i actors del kabuki -el teatre japonès- es veia amenaçat per una creixent influència d'Occident, que, per la seva banda i gràcies a l'experimentació de noves tècniques, materials i formes d'expressió, incorporava elements de la gràfica japonesa a la creació modernista.

Uns anys més tard, a inicis del segle XX, una sèrie d'artistes i editors revifaven aquell art tradicional japonès gràcies al shin hanga, un moviment artístic hereu de l'ukiyo-e que aconseguiria preservar un espai per a la tradició dels gravats en el context dels nous temps dotant-los d'una nova sensibilitat.

En aquesta exposició, la Fundació Joan Miró acull l'obra d'un dels grans mestres del shin hanga, Itō Shinsui (1898-1972), l'actitud artística i estètica del qual ens ajuda a fer evidents, una vegada més, les relacions subtils i profundes entre l'obra de Joan Miró i el pensament i l'art japonesos. L'observació tranquil·la dels objectes o la recerca de noves perspectives capaces d'esquinçar la influència de les velles imatges i tradicions formen part de les coincidències conceptuals i creatives entre ambdós artistes.

Fundació Joan Miró

Dirección:
Av Miramar, 1
:
Sants-Montjuïc
Barrio:
El Poble-sec
Código postal:
08038
Población:
Barcelona
Dónde
Fundació Joan Miró
Cuándo
Del 01/03/2018 al 22/07/2018.

También puede interesarte...

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año