Joan Ponç, en La Pedrera

Traductor de Google:

La Pedrera expone la obra de Joan Ponç. El artista formó parte del grupo Dau al Set y su obra de vanguardia trastornó la crítica de los años cuarenta.

Nacido en Barcelona en 1928 y fallecido en Francia en 1984, las telas de Ponç no se parecían a las de ningún otro artista. La sala de exposiciones de La Pedrera ofrecerá a partir del 6 de octubre una antología del pintor con el título “Diábolo”, que recoge obras suyas desde los años cuarenta hasta los ochenta.

Horarios

Otros

Es venen les entrades a:
Fundació Catalunya La Pedrera.
Se celebra a:
Fundació Catalunya La Pedrera.


Joan Ponç (Barcelona, 1928 – Sant Pau, 1984) visionari, temperamental, va ser un artista insular dins la història de l´art de la postguerra a Catalunya i de l´Estat espanyol. Ell va llançar la primera pedra de la renovació plàstica d´avantguarda després de la Guerra Civil. La seva irrupció en el panorama dels anys quaranta del segle XX va trasbalsar crítics i poetes, que de seguida es van afanyar a qualificar-lo de grotesc, torturat, diabòlic, premonitori, al·lucinant, màgic, carnavalesc, infernal. Ponç no s´assembla a ningú.

Joan Ponç mostra una pintura capaç d´explorar els racons més foscos i amagats de l´ésser humà. El caràcter únic i rar de la seva obra el va menar vers una soledat, un aïllament i un silenci que el converteixen en un solitari, un testimoni visceral de la penetració de la pintura en el misteri de la vida i de la mort com a experiència.

L´exposició, comissariada per la historiadora i crítica d´art Pilar Parcerisa, presenta una nova interpretació antològica de l'obra i la figura del pintor Joan Ponç, des dels seus inicis a mitjan anys 40 i l´època del grup Dau al Set, fins a les darreres obres de mitjan anys 80. Amb el títol de «Diàbolo», vol fer referència al sentit lúdic de Joan Ponç, amb l´ambivalència que el nom d´aquest joc malabar xinès té amb el del diable.

Fundació Catalunya La Pedrera

Dirección:
Pg Gràcia, 92
:
Eixample
Barrio:
La Dreta de Eixample
Código postal:
08008
Población:
Barcelona
Dónde
Fundació Catalunya La Pedrera
Cuándo
Del 06/10/2017 al 04/02/2018.

También puede interesarte...

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año