"Revolución, je t'aime"

Traductor de Google:

El año 68 es un año convulso donde culminan diferentes revueltas globales como el Mayo francés, las huelgas del Consejo Nacional de Huelga —y la posterior matanza de Tlatelolco—, las protestas contra la guerra del Vietnam o la Primavera de Praga.

Medio siglo después, el ciclo “Revolución, je t’aime” presenta una selección de películas que recogen el testigo de aquellos movimientos revolucionarios.

La sesión inaugural, el martes, 22 de mayo, tendrá lugar en La Model Espacio Memorial y contará con la participación del director Pere Portabella. Las proyecciones continuarán en los Cinemes Girona con 12 sesiones gratuitas donde se podrán ver un total de 43 películas tanto de ficción como documentales, ensayos o piezas experimentales. La mayoría de las obras se podrán ver por primera vez en la ciudad de la mano de este ciclo que incluye creaciones de Pere Portabella, Chris Marker, Philippe Garrel, Carole Roussopoulos, Fernando Solanas, Sara Gómez, Jorge Sanjinés, Carolee Schneemann, Vera Chytilová o Antoni Padrós, entre otros.

Se puede consultar toda la programación en esta web.

Horarios

Otros

Se celebra a:
Edifici de La Model.
Se celebra a:
Cinemes Girona.


El proper dimarts 22 de maig comença el cicle de cinema Revolució, je t´aime, organitzat pel Comissionat de Programes de Memòria i l´Institut de Cultura, i JOVIS.com (Centre d´Estudis sobre Joventut, Societat i Comunicació) del Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, i emmarcat dins dels actes del programa commemoratiu del 50 aniversari dels esclats de 1968. El cicle de cinema s´inaugurarà a La Model Espai Memorial i s´estendrà al llarg de dotze sessions gratuïtes als Cinemes Girona. En les dotze sessions s´hi presentarà un total de 43 pel·lícules entre ficcions, documentals, assajos, peces experimentals, etc.

El 1968 serà recordat com un any en què culminen les revoltes globals protagonitzades pel Maig Francès, les vagues del Consejo Nacional de Huelga i la posterior matança de Tlatlelolco a Mèxic, les protestes contra la Guerra del Vietnam o la Primavera de Praga. Mig segle després, recuperem algunes de les pel·lícules que, arreu del continent europeu i americà, i des de l´especificitat de cada territori, van acompanyar els desordres i les transformacions socials, polítiques i culturals produïdes a finals de la dècada dels 60 i principis dels 70.

El programa, que arrancarà a l´antiga presó Model i s´estendrà al llarg de dotze sessions als Cinemes Girona, presenta una selecció d´obres realitzades sota la influència dels 68´s, la majoria de les quals es podran veure per primera vegada a la ciutat de Barcelona de la mà de convidats i convidades especials. Pere Portabella, Chris Marker, Philippe Garrel, Carole Roussopoulos, Fernando Solanas, Sara Gómez, Jorge Sanjinés, Carolee Schneemann, Vera Chytilová o Antoni Padrós, són alguns dels autors que conformen el retrat d´una dècada convulsa i complexa, marcada, en el terreny artístic, per una energia creativa sense precedents, l´experimentació dels llenguatges i canvis profunds en el sistema de producció i realització dels films.

Dins dels actes commemoratius de les Revoltes del 1968, a més del cicle de cinema Revolució, je t´aime, des del Comissionat de Programes de Memòria també s´ha organitzat el cicle de debats i conferències a el Born CCM Els´68. Quan la paraula es va fer acció, i el proper mes de novembre se celebrarà un congrés acadèmic en el qual s´han implicat el CEDID de la UAB i la Université La Sorbonne-Nanterre, al Born CCM.

Programació del cicle

Cinemes Girona

Dirección:
C Girona, 175
:
Eixample
Barrio:
La Dreta de Eixample
Código postal:
08037
Población:
Barcelona
Dónde
Cinemes Girona
Cuándo
Del 22/05/2018 al 01/06/2018.

También puede interesarte...

En Barcelona, si te aburres...¡es porque quieres!

Descubre todas las actividades que la ciudad te ofrece

Barcelona dispone de mucho que descubrir durante todo el año