Festival Sâlmon

Arts vives. Es podran veure per primera vegada a Barcelona creadores com Carolina Mendonça, Davi Pontes i Wallace Ferreira o Anna Franziska Jäger i Nathan Ooms, entre d’altres.

El Sâlmon 2024 concentra la seva programació en 10 dies, amb 15 propostes coreogràfiques contemporànies, 1 programa de pensament articulat a partir de línies de treball de 6 convidades i 2 sessions nocturnes comissariades per col·lectius musicals de la ciutat.

La presenta edició compta amb una forta presència internacional, amb creadores

reconegudes com Dana Michel, Antonia Baehr, Latifa Laâbissi, i creadores més properes vinculades a la hibridació de llenguatges i a la coreografia com ara Los Detectives, iki yos piña, Blanca Ulloa o Jaume Ferrete Vázquez.

La programació conté peces amb un fort component polític, amb creadores

que porten a l’escena discursos decolonials, dissidents i que proposen contextos de transmissió i sensibilitat compartida amb el públic.

Consulteu el programa.

Horaris

Allò coreogràfic, com a forma experimental, et convida a rearticular constantment la teva orientació, la teva disposició tant material com conceptual, respecte al temps, l’espai, les percepcions, el llenguatge, la composició i l’ètica. Involucrar-se, coreogràficament parlant, implica posicionar-se en relació, participar en una forma col·lectiva de vida que exigeix una atenció específica: escolta, duració, desig.

A través d’una sèrie de peces i trobades, aquesta edició del Festival Sâlmon mira d’oferir un temps per a aquesta atenció, i considera la dansa i la coreografia contemporànies, en les seves dimensions poètica i política, capaç de produir afectacions crítiques, enteses com exercicis que ens obliguen a revisar la nostra complexa relació amb les gramàtiques sensibles i els règims de llegibilitat.

Amb aquesta intenció, aquest programa convoca una sèrie de peces que transmeten formacions i estats encara no reconeguts que emergeixen com una sensació, una forma –un ritme, un to, una inclinació concreta– i et fan sentir que una vida diferent és plausible, perquè de fet ja és aquí. Et mous al compàs de la seva cadència i segueixes insistint a generar ressonàncies amb ella. És en el seu potencial, en allò que ja hi ha però que encara no té nom, on es troba la seva capacitat de dissoldre i d’infiltrar nous sentits en les formes imposades de llegir i de llegir-nos.

Del 15 al 25 de febrer de 2024, la dotzena edició del Festival Sâlmon acull aquesta cadència i desitja transmetre-la a través de la sensibilitat, les intensitats somàtiques i la fuga especulativa que produeixen les peces i intervencions de les artistes programades.

Les propostes reunides s’inspiren en el potencial de la forma per produir sensibilitats estètiques i polítiques, i acullen línies de treball com la transmissió de formes somàtiques de coneixement, el cos com a espai d’emergència i inscripció ideològica, les organitzacions lingüístiques del valor i la seva capacitat de produir realitats, i el teatre com a lloc des d’on poden desenvolupar-se imaginacions materials i formes de sociabilitat.


Espais

  • La Caldera (Eugeni d’Ors 12, Barcelona)
  • Antic Teatre (Verdaguer i Callís 12, Barcelona)
  • Cordova gallery (Encuny 24, planta 3, Barcelona)
  • CC Parc Sandaru (El Dorado SFB) (Buenaventura Muñoz, 21, Barcelona)
  • Mercat de les Flors (Lleida 59, Barcelona)
  • MACBA (Plaça dels Àngels, 1, Barcelona)
  • SALA UPLOAD (Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 13, Barcelona)
  • SALA VOL (Sancho de Ávila, 78, Barcelona)


Programació 2024

Diferents equipaments de la ciutat (La Caldera, Abtic Teatre, Cordova Gallery, CC Parc Sandaru, MACBA, Sala Upload, Sala Vol i Mercat de les Flors)

:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Diferents equipaments de la ciutat (La Caldera, Abtic Teatre, Cordova Gallery, CC Parc Sandaru, MACBA, Sala Upload, Sala Vol i Mercat de les Flors)
Quan
Des de 15/02/2024 al 25/02/2024

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any