55è Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona

Jazz. Woody Allen, Chucho Valdés, Joshua Redman, Sergio Mendes, Richard Bona amb la Liceu Big Band, Tigran Hamasyan, Clara Peya i Ron Carter són alguns dels artistes destacats.

El 55è Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona arrenca el 18 de setembre amb noves sales i més propostes que mai, noms consagrats i reconeguts internacionalment i amb una aposta pel jazz local i pel talent emergent.

Woody Allen serà l’encarregat d’inaugurar el festival amb dos concerts exclusius, els dies 18 i 19 de setembre, mentre que el pianista dominicà Michel Camilo tocarà, en un concert únic, a duo amb Marco Mezquida i rebrà la Medalla d'Or del festival.

Un cúmul d’activitats paral·leles completen la programació i ofereixen múltiples opcions per gaudir de la bona música i de la passió pel jazz durant la celebració del certamen: concerts gratuïts, classes magistrals a càrrec de primeres figures, conferències, trobades amb els artistes...

Més informació.

Altres

Se celebra a:
Palau de la Música Catalana.
Se celebra a:
Fundació Conservatori del Liceu.
Se celebra a:
Sala Paral·lel 62.
Se celebra a:
Luz de Gas.
Se celebra a:
Auditori.

El 55 Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona presenta una primera onada de la seva programació de tardor, que inclou noms com el saxofonista Joshua Redman, amb el primer projecte que lidera en què compta amb una cantant convidada; Sergio Mendes, un històric de la música brasilera que debuta al festival; Ron Carter, en una gira europea que podria ser l’última del veterà contrabaixista; el fenomen del piano Sofiane Pamart; la presentació del disc Abraça Brasil de la Sant Andreu Jazz Band, i Michel Camilo, que tocarà en un duo inèdit i d’estrena amb Marco Mezquida.

El festival presenta també projectes d’encàrrec molt ambiciosos amb la participació de músics ben joves: la Liceu Big Band, dirigida per Sergi Vergés, tindrà com a convidat solista Richard Bona, i Andrea Motis presenta el seu nou i ambiciós projecte, Febrero, al costat de la Camerata Conservatori Liceu.

Un any més, el Conservatori del Liceu acull un autèntic festival dins del festival amb artistes com Dave Douglas, The Bad Plus, Donny McCaslin, Joel Ross, Joey Calderazzo, Aaron Parks, Chris Potter, Ralph Towner, el duo format per Sylvie Courvoisier i Mary Halvorson i el quartet cooperatiu que formen Javier Colina, Albert Sanz, Antonio Serrano i Israel Suárez, Piraña.

La sèrie flamenca De Cajón! ha confirmat de moment quatre concerts: la guitarra de Tomatito en la seva expressió més flamenca, el final de gira apoteòsic del cantaor Miguel Poveda, el retorn d’un altre guitarrista exquisit, Dani de Morón i l’espectacle Así Canta Jerez en Navidad.

El duo format per Lucia i Horacio Fumero (pianista i contrabaixista, filla i pare) i el concert final del projecte en homenatge a Stéphane Grappelli de la violinista Èlia Bastida són els dos concerts confirmats ara mateix a Luz de Gas.

Diferents espais

Adreça:
C Lepant, 170
:
Eixample
Barri:
el Fort Pienc
Població:
Barcelona
On
Diferents espais
Quan
Des de 18/09/2023 al 27/12/2023

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any