72è Concert dels Cors de Clavé: "Camí del bicentenari"

Horaris

Altres

Se celebra a:
Avinguda de la Catedral.
Organitzat per:
Federació de Cors Clavé.

72è Concert dels Cors de Clavé: Camí del bicentenari

Federació de Cors de Clavé

El 2024 es commemoraran 200 anys del naixement de Josep Anselm Clavé, pare del moviment coral a Catalunya, i per anar escalfant motors per a la celebració la Federació de Cors de Clavé oferirà un concert a la Mercè que obrirà el camí al concert del bicentenari. La Cantada de la Federació de Cors de Clavé és un dels actes més antics de les Festes de la Mercè.

L’abast de la tasca de Josep Anselm Clavé (1824-1874) en la creació de societats corals per tot el territori català no troba comparació al nostre país ni en altres de l’entorn. Poeta, compositor i polític, Clavé va aconseguir apropar la música i la cultura a una classe treballadora a la qual s’hi negava l’accés; va ser, des d’aquest punt de vista, un artista revolucionari que va contribuir al progrés social a través de l’art i la música.

Si la primera societat coral de Clavé va iniciar-se a mitjan segle XIX, al tombant del XXI la federació de cors que li ret tribut va rebre la Creu de Sant Jordi (2000) i, un any més tard, la Medalla d’Honor de l’Ajuntament de Barcelona. Bruno Nájera, president de la Federació, dirigirà el concert amb la mateixa batuta que utilitzava el mestre, reservada per a les grans ocasions.

El 72è Concert dels Cors de Clavé: Camí del bicentenari promet virtuosisme i emoció.

Avinguda de la Catedral

Adreça:
Avinguda de la Catedral, 1
:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona
On
Avinguda de la Catedral
Quan
25/09/2023

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any