73è. Concurs de Colles de Sardana Esportiva. Cobla La Principal del Llobregat

Horaris

73è. Concurs de Colles de Sardana Esportiva. Federació de Colles Sardanistes de Barcelona

 El dia gran de la festa major presenta un dels actes més antics i assenyalats, el Concurs de Colles de Sardana Esportiva que, des de ja fa 73 edicions, organitza la Federació de Colles Sardanistes de Barcelona , una entitat integrada per grups sardanistes de diversos barris i districtes de la ciutat. Són colles que apleguen nenes i nens, joves i no tan joves, i que recorren Catalunya amb la finalitat de competir en concursos i certàmens sardanístics diversos.

Al de la Mercè, la participació s’obre a colles de fora de la capital catalana, que ballaran amb l’acompanyament, com sempre, de la cobla La Principal del Llobregat. Fundada el 1929 a Cornellà de Llobregat, la cobla va rebre la Creu de Sant Jordi l’any que va commemorar el seu 75è aniversari, l’any 2004.

Les agrupacions més rellevants del país prenen part en la competició: la colla que en surt guanyadora obté com a premi una miniatura de la figura de l’Àliga de la Ciutat; ara bé, si la mateixa colla aconsegueix el guardó dos anys consecutius o tres d’alterns, té dret al gran premi: una reproducció en miniatura dels Gegants de la Ciutat. El Concurs de Colles de Sardana Esportiva és tot un espectacle!

Avinguda de la Catedral

Adreça:
Avinguda de la Catedral, 1
:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona
On
Avinguda de la Catedral
Quan
24/09/2023

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any