8è cicle de contacontes 'Petites històries, grans dones'

Horaris

Els museus estan plens d’històries, però no només per les peces que conserven i exposen. Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, 7 museus de Barcelona i de l’àrea metropolitana impulsen un any més el cicle Petites històries, grans dones, una iniciativa conjunta que vol donar a conèixer la figura d’una dona relacionada amb el patrimoni de cadascun dels museus participants a través d’una biografia teatralitzada.

Petites històries, grans dones és una activitat gratuïta amb aforament limitat adreçada a públic familiar, amb infants a partir de 5 anys, que tindrà lloc durant els caps de setmana del mes de març.

 Enguany les protagonistes de la 8a edició del cicle són: la biòloga Andrea Comaposada (1 de març, Museu Marítim); la il·lustradora científica Blanca Martí (2 de març, Museu de Ciències Naturals); la Dama de les Muntanyes (9 de març, Museu d’Arqueologia de Catalunya); la bailadora Antonia La Singla (15 de març, Museu d’Història de Catalunya); Anne Laure Cano (16 de març, Museu d’Esplugues); Fiona Pinar Batalla, atleta paralímpica (22 de març, Museu Olímpic i de l’Esport) i l’artista multidisciplinari Teresa Lanceta Aragonés (23 de març, MNAC).

Petites històries, grans dones és una activitat coorganitzada pel Museu Marítim de Barcelona, el Museu d’Arqueologia de Catalunya, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona, el Museu d’Història de Catalunya, el Museu d’Esplugues de Llobregat, el Museu Olímpic i de l’Esport i el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Andrea Comaposada

Dissabte 1 de març, a les 17 h, al Museu Marítim de Barcelona

L'Andrea Comaposada és biòloga i dedica tots els seus esforços a la divulgació del medi marí a través d'activitats de lleure educatiu i sociocultural. Dirigeix Anèl·lides, una organització especialitzada a acompanyar infants, joves i famílies en el seu contacte i relació amb els ecosistemes del nostre litoral. El seu és un magnífic exemple d'innovació i emprenedoria. Recentment, l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya ha reconegut l’empresa Anèl·lides amb el premi ‘Emprenedoria Blava’ en el marc de la 31a edició dels guardons.

Blanca Martí

Diumenge 2 de març, a les 12 h, al Museu de les Ciències Naturals de Barcelona

La Blanca Martí és il·lustradora científica i naturalista de vocació. Es va formar com a

historiadora de l’art i més tard va fer il·lustració infantil, però ben aviat la natura la va cridar i seguint la seva passió ara compagina el que més li agrada, els animals i dibuixar. Com a il·lustradora ha fet cartells per parcs naturals, llibres, associacions naturalistes i científiques i podem trobar els seus dibuixos des de Costa Rica fins al Senegal. Actualment dirigeix també el màster d’il·lustració científica perquè futurs il·lustradors puguin formar-se en el que més els hi agrada.

Dama de les Muntanyes

Diumenge 9 de març, a les 12 h, al Museu d’Arqueologia de Catalunya (MAC)

La Dama de les Muntanyes, és -que sapiguem- la primera "catalana" amb poder dins la seva comunitat. Va viure fa més de 3.500 anys i va ser trobada al Coll de Nargó (Sallent, Alt Urgell) per uns excursionistes. Amb la seva història, plena de misteris encara per a descobrir, el museu vol visibilitzar que el patriarcat no és un sistema establert de manera natural per les diferències fisiològiques i que no ha estat sempre vigent.

Antonia La Singla

Dissabte 15 de març, a les 17 h, al Museu d’Història de Catalunya (MHC)

L’Antonia La Singla va ser una bailadora que va revolucionar el món del flamenc amb només 17 anys, però abans de complir 30 anys va desaparèixer dels escenaris. Va néixer sorda, al barri del Somorrostro, i va aprendre a ballar flamenc sense escoltar la música. És la història de superació d'una noia que ho tenia tot en contra i va arribar a ser la número u del flamenc.

Anne Laure Cano

Diumenge 16 de març, a les 12 h, al Museu d’Esplugues de Llobregat

Ceramista francesa establerta a Barcelona des de 2019 amb gran projecció nacional i internacional. Formada en Belles Arts, fotografia i gestió cultural, després d’anys de feina en centres culturals va decidir apostar per la seva vocació creativa, i dedicar-ser completament a la ceràmica creativa.

L’any 2021 va guanyar el premi Pujol i Bausis de la Biennal de ceràmica d’Esplugues Angelina Allós, i el novembre de 2023 va inaugurar l’exposició ‘Translate. L'ofici ceramista’ als Museus d’Esplugues que es pot visitar fins a maig de 2025.

Fiona Pinar Batalla

Dissabte 22 de març, a les 17 h, al Museu Olímpic i de l’Esport

Fiona Pinar Batalla és una jove atleta que es va proposar assolir grans reptes esportius després de patir un greu accident que li va fer perdre una cama. Voleu saber de què ha estat capaç la Fiona? Amb la seva experiència coneixerem una història de superació i de normalització i aprendrem que l’esport pot ser una medicina.

Teresa Lanceta Aragonés

Diumenge 23 de març, a les 12 h, al Museu d’Art Nacional de Catalunya (MNAC)

La Teresa Lanceta Aragonés és una artista que treballa el tèxtil, la pintura, el vídeo i l'escriptura. Entre d’altres, ha investigat sobre l'art popular tèxtil al Marroc, el treball de les dones en la indústria tabaquera i la catifa espanyola del segle xv.

Museu Marítim de Barcelona, Museu d'Arqueologia de Catalunya, Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), Museus d'Esplugues de Llobregat, Museu d'Història de Catalunya, Museu de Ciències Naturals de Barcelona i Museu Olímpic i de l'Esport

Població:
Barcelona
On
Museu Marítim de Barcelona, Museu d'Arqueologia de Catalunya, Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), Museus d'Esplugues de Llobregat, Museu d'Història de Catalunya, Museu de Ciències Naturals de Barcelona i Museu Olímpic i de l'Esport
Quan
Des de 01/03/2025 al 23/03/2025

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any