Balls de l'Àliga i dels Gegants de la Ciutat amb la Banda Municipal de Barcelona

Horaris

Altres

Se celebra a:
La Plaça de Sant Jaume.

Balls de l'Àliga i dels Gegants de la Ciutat amb la Banda Municipal de Barcelona

En la diada gran, quan el Seguici de la Mercè arriba a la plaça de Sant Jaume, la Banda Municipal de Barcelona , dalt de l’escenari, i l’ Àliga de la Ciutat i els Gegants de la Ciutat , al bell mig de la plaça, reben les autoritats i la resta de ciutadanes i ciutadans que s’hi apleguen per gaudir dels Balls de l’Àliga i dels Gegants de la Ciutat . La presència de l’alcalde de Barcelona en aquest acte és imprescindible: només quan és al balcó de l’Ajuntament, l’Àliga i els Gegants inicien els seus balls protocol·laris. És el moment més simbòlic de la festa.

L’Àliga és l’expressió més elevada de la ciutat dins la imatgeria festiva. Símbol de justícia i noblesa, aquesta figura va viure la seva època més brillant com a element festiu del Consell de la Ciutat en els segles XVI i XVII, tot i que ja se’n té notícia des del XIV. Té ball propi i música pròpia, recuperada d’una antiga melodia trobada a l’arxiu parroquial del Pi. 

Pel que fa a la Banda Municipal de Barcelona, participa tradicionalment en les Festes de la Mercè en qualitat d’orquestra oficial de la ciutat. I com a tal,

té reservada una funció protocol·lària: la interpretació dels Balls de l’Àliga i dels Gegants de la Ciutat .

La Plaça de Sant Jaume

Adreça:
Pl Sant Jaume, 1
:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona
On
La Plaça de Sant Jaume
Quan
24/09/2023

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any