Challenge Barcelona Triathlon 2023

Triatló. Ja estan obertes les inscripcions per participar a l’espectacular triatló d’una de les ciutats més emblemàtiques del món.

La Challenge Barcelona Triathlon se celebrarà el diumenge 8 d’octubre de 2023.

La prova incorpora com a gran novetat la modalitat Elit Short, exclusiva per a triatletes professionals, puntuable pel World Challenge Bonus i amb 25.000 euros de premis. Es disputarà sota les distàncies de 1.500 metres de natació, 60 quilòmetres de bicicleta i 16 quilòmetres de cursa a peu.

Pel que fa a la resta de modalitats, la Challenge Barcelona Triathlon compta amb les següents distàncies: 

  • Olímpica: 1.500 metres de natació, 40 quilòmetres de ciclisme i 10 quilòmetres de cursa a peu.
  • Sprint: 750 metres de natació amb 1 volta, 20 quilòmetres de ciclisme amb 2 voltes i 5 quilòmetres de cursa a peu amb 1 volta.
  • Super Sprint: 300 metres de natació amb 1 volta, 7 quilòmetres de ciclisme amb 1 volta i 2,5 quilòmetres de cursa a peu amb 1 volta.

La participació pot ser individual o en parelles. Les distàncies Sprint i Olímpica permeten competir per relleus d’entre dues i tres persones.

Podeu consultar tots els detalls de la competició i inscriure-us al web de la Challenge Barcelona Triathlon.

Horaris

Altres

Organitzat per:
Institut Barcelona Esports.

Enguany la prova incorpora com a gran novetat la modalitat Elit Short amb 25.000 euros de premis. Es disputarà sota les distàncies de 1.500 metres de natació, 60 quilòmetres de bicicleta i 16 quilòmetres de cursa a peu. Serà exclusiva per els i les triatletes professionals i puntuable pel World Challenge Bonus , una iniciativa on la franquícia ofereix als i les atletes d’elit l'oportunitat de competir per un rànquing amb una bossa de premis de 125.000 euros. Per altra banda, la prova també serà puntuable pel Ranking de la PTO , l’Organització de Triatletes Professionals, i aquesta modalitat Short també serà classificatòria pel The Championship de Challenge Family , un campionat anual que reuneix als i les millors triatletes del món a Samorin (Eslovaquia).

Pel que fa a la resta de modalitats, la Challenge Barcelona Triathlon tornarà a comptar amb les següents distàncies:

-   Olímpica : 1.500 metres de recorregut de natació, 40 quilòmetres de circuit de ciclisme i 10 quilòmetres del tram de la cursa a peu.

- Sprint : 750 metres de recorregut de natació amb 1 volta, 20 quilòmetres de circuit de ciclisme amb 2 voltes i 5 quilòmetres del tram de la cursa a peu amb 1 volta.

- Super Sprint : 300 metres de recorregut de natació amb 1 volta, 7 quilòmetres de circuit de ciclisme a 1 volta i 2,5 quilòmetres del tram de la cursa a peu amb 1 volta.

Com en la darrera edició, la participació pot ser individual o fins i tot en parelles. Les distàncies Sprint i Olímpica, també es podran fer en format relleus, de forma que si no es vol practicar les 3 disciplines, es pugui compartir la prova amb 1 o 2 companys.

Igual que en 2022, però amb un canvi de nom en la modalitat, el Challenge Barcelona Triathlon tornarà a oferir una opció per als més joves amb l’objectiu de promocionar i fer arribar aquesta prova als adolescents mentre gaudeixen del millor escenari i amb la màxima seguretat. Així, els nois i noies d’entre 12 i 17 anys que vulguin participar-hi tenen l’opció de fer-ho amb una distància Super Sprint amb els mateixos serveis que els adults.

A més de la competició, un any més torna la Tri Expo , la fira del triatló que tindrà lloc el divendres 6 d'octubre de 15 a 19 hores i el dissabte 7 d’octubre de 10 a 19 hores al CEM La Mar Bella, on tant triatletes com curiosos podran accedir a la Fira d’expositors de material esportiu especialitzat i també al marxandatge de la prova.


Proves ciclisme

ELIT Short (5 voltes) a un circuit de 12.000 metres.

Sortida: Pista Atletisme de la Mar Bella (costat Besòs – muntanya, accés pàrquing CEM).

Itinerari: av. Litoral – av. Camp de la Bota (sentit Besòs) (Sant Adrià de Besòs) – gir de 180o abans de la sortida 25 de la B-10 (sentit Besòs) (Sant Adrià de Besòs) – av.

Camp de la Bota (sentit Llobregat) (Sant Adrià de Besòs) – av. Litoral – Josep Pla – pg. Garcia Fària – pg. Calvell (calçada muntanya) – Carmen Amaya (calçada muntanya)

– gir de 180o a l’altura de Bisbe Ciment – Carmen Amaya (calçada mar) – Llacuna (calçada Llobregat) – Salvador Espriu – Arquitecte Sert (sentit muntanya) – av. Icària

(calçada muntanya) – Marina (calçada Besòs) – c/Pujades – pg. Pujades (2 carrils de la calçada mar) – pg. Picasso (2 carrils de la calçada Besòs) fins a Princesa – pg. Picasso

(1 carril – Bus ) fins a Circumval·lació – Circumval·lació (calçada mar) – av. Icària (calçada mar) – Arquitecte Sert (sentit mar) – av. Litoral.

Arribada: Pista Atletisme de la Mar Bella (costat Besòs – muntanya, accés pàrquing CEM).


Olímpic (4 voltes) i Sprint (2 voltes) a un circuit de 9.500 metres.

Sortida: Pista Atletisme de la Mar Bella (costat Besòs – muntanya, accés pàrquing

CEM).

Itinerari: av. Litoral – av. Camp de la Bota (sentit Besòs) (Sant Adrià de Besòs) – gir de 180o abans de la sortida 25 de la B-10 (sentit Besòs) (Sant Adrià de Besòs) – av.

Camp de la Bota (sentit Llobregat) (Sant Adrià de Besòs) – av. Litoral – Josep Pla – pg. Garcia Fària – pg. Calvell (calçada muntanya) – Llacuna (calçada Llobregat) –

Salvador Espriu – Arquitecte Sert (sentit muntanya) – av. Icària (calçada muntanya) - Marina (calçada Besòs) – gir de 180o a Pujades – Marina (calçada Llobregat) – av. Icària

(calçada mar) – Arquitecte Sert (sentit mar) – av. Litoral.

Arribada: Pista Atletisme de la Mar Bella (costat Besòs – muntanya, accés pàrquing CEM).


Supersprint i Junior Challenge (1 volta) a un circuit de 7.500 metres.

Sortida: Pista Atletisme de la Mar Bella (costat Besòs – muntanya, accés pàrquing CEM).

Itinerari: av. Litoral –Josep Pla – pg. Garcia Fària – pg. Calvell (calçada muntanya) – Llacuna (calçada Llobregat) – Salvador Espriu – Arquitecte Sert (sentit muntanya) – av.

Icària (calçada muntanya) – Marina (calçada Besòs) – gir de 180o a Pujades – Marina (calçada Llobregat) – av. Icària (calçada mar) – Arquitecte Sert (sentit mar) – av. Litoral.

Arribada: Pista Atletisme de la Mar Bella (costat Besòs – muntanya, accés pàrquing CEM).


Curses a peu

ELIT Short (3 voltes) Olímpic (2 voltes) a un circuit de 5000 metres.

Sortida: Pista Atletisme de la Mar Bella (costat Llobregat – mar).

Itinerari:

1a volta: pg. Marítim del Bogatell (sentit Llobregat) – platja del Bogatell (zona asfaltada, sentit Llobregat) – platja de la Nova Icària (zona asfaltada, sentit Llobregat) – Arquitecte

Sert – av Litoral (sentit Llobregat) – gir de 180o abans de la pl. Voluntaris – av. Litoral (sentit Besòs) – Arquitecte Sert – pg. Marítim de la Nova Icària (sentit Besòs) – pg.

Marítim del Bogatell (sentit Besòs) – gir de 180o a l’alçada de Llacuna – pg. Marítim del Bogatell (sentit Llobregat) – pg. Marítim de la Nova Icària (sentit Llobregat) – Arquitecte

Sert – platja de la Nova Icària (zona asfaltada, sentit Besòs) – platja del Bogatell (zona asfaltada, sentit Besòs) – camí interior parc (costat pista Skatepark Mar Bella) – vial accés serveis (continuació Jonquera) – pg. Marítim del Bogatell (sentit Llobregat) – platja del Bogatell (zona asfaltada, sentit Llobregat).

2a volta i 3a volta: platja del Bogatell (zona asfaltada, sentit Llobregat) – platja de la Nova Icària (zona asfaltada, sentit Llobregat) – Arquitecte Sert – av Litoral (sentit Llobregat) – gir de 180o abans de la pl. Voluntaris – av. Litoral (sentit Besòs) – Arquitecte Sert – pg. Marítim de la Nova Icària (sentit Besòs) – pg. Marítim del Bogatell (sentit Besòs) – gir de 180o a l’alçada de Llacuna – pg. Marítim del Bogatell (sentit Llobregat) – pg. Marítim de la Nova Icària (sentit Llobregat) – Arquitecte Sert – platja de la Nova Icària (zona asfaltada, sentit Besòs) – platja del Bogatell (zona asfaltada, sentit Besòs) – rampa (a la alçada de Llacuna).

Arribada: pg. Marítim del Bogatell (zona de sorra).

Aquatló i Sprint (1 volta) a un circuit de 5000 metres.

Sortida: Pista Atletisme de la Mar Bella (costat Llobregat – mar)..

Itinerari: pg. Marítim del Bogatell (sentit Llobregat) – platja del Bogatell (zona asfaltada, sentit Llobregat) – platja de la Nova Icària (zona asfaltada, sentit Llobregat) – Arquitecte

Sert – av Litoral (sentit Llobregat) – gir de 180o abans de la pl. Voluntaris – av. Litoral (sentit Besòs) – Arquitecte Sert – pg. Marítim de la Nova Icària (sentit Besòs) – pg.Marítim del Bogatell (sentit Besòs) – gir de 180o a l’alçada de Llacuna – pg. Marítim del Bogatell (sentit Llobregat) – pg. Marítim de la Nova Icària (sentit Llobregat) – Arquitecte Sert – platja de la Nova Icària (zona asfaltada, sentit Besòs) – platja del Bogatell (zona asfaltada, sentit Besòs) – rampa (a la alçada de Llacuna).

Arribada: pg. Marítim del Bogatell (zona de sorra).

Supersprint (1 volta) a un circuit de 2500 metres.

Sortida: Pista Atletisme de la Mar Bella (costat Llobregat – mar)..

Itinerari: pg. Marítim del Bogatell (sentit Llobregat) – platja del Bogatell (zona asfaltada, sentit Llobregat) – platja de la Nova Icària (zona asfaltada, sentit Llobregat) gir de 180o abans d’Arquitecte Sert – platja de la Nova Icària (zona asfaltada, sentit Besòs) – platja del Bogatell (zona asfaltada, sentit Besòs) – rampa (a la alçada de Llacuna).

Arribada: pg. Marítim del Bogatell (zona de sorra).

Junior Challenge (1 volta) a un circuit de 1500 metres.

Sortida: Pista Atletisme de la Mar Bella (costat Llobregat – mar)..

Itinerari: pg. Marítim del Bogatell (sentit Llobregat) – platja del Bogatell (zona asfaltada, sentit Llobregat) gir de 180o abans de l’espigó del Bogatell – platja del Bogatell (zona asfaltada, sentit Besòs) – rampa (a la alçada de Llacuna).

Arribada: pg. Marítim del Bogatell (zona de sorra)


Les inscripcions a la prova, que s’espera que reuneixi més de 3.000 participants, poden fer-se  aquí.


Retransmissió per Betevé

Per tots aquells que vulguin seguir en directe la competició però que no es puguin acostar al litoral marítim barceloní, aquest any Betevé tornarà a retransmetre la prova amb una programació especial que començarà a primera hora del matí i que s’allargarà amb un programa de més de 6 hores de duració.


Alteracions de trànsit:

Prohibició d’estacionaments

Es prohibeix l’estacionament de vehicles des de les 06.00 hores del dissabte dia 7 fins a les 15.00 hores del diumenge 8 d’octubre, a:

- Pg. Garcia Fària (costat muntanya), des de Josep Pla i fins a Selva de Mar.

- Pg. Garcia Fària (costat muntanya), des de Josep Ferrater i Mora i fins a Jonquera.

- Pg. Calvell (calçada muntanya), des de Ferrocarril i fins a Rambla del Poblenou.

- Pg. Calvell (calçada muntanya), des d’Aymà i fins a Llacuna.

- Carmen Amaya (ambdós calçades), des de Llacuna i fins a Bisbe Climent.

- Salvador Espriu, des de Llacuna i fins a Arquitecte Sert.

- Arquitecte Sert (ambdós costats), des d’av. Icària i fins a Salvador Espriu.

- Passeig Marítim de Nova Icària (ambdós costats).

- Passeig Marítim del Bogatell (ambdós costats).

- Av. Litoral, des de Bac de Roda i fins a Selva de Mar (els dos pàrquings de motocicletes situats a l’esplanada de l’antic pàrquing tancat, davant la platja Nova Mar Bella).

- Av. Litoral, des de Selva de Mar i fins a Josep Pla (els dos pàrquings de motocicletes situats a l’esplanada de l’antic pàrquing tancat, davant la platja Llevant).

- Pujades – Marina (xamfrà costat mar – Llobregat, motos calçada).

- Pujades (ambdós costats) des de l’av Meridiana i fins a Marina.

Mobilitat

Es prohibeix la circulació de vehicles a totes les vies del recorregut durant la celebració de les proves.

Evitar posada en moviment de vehicles

Des de les 06.00 fins a les 15.00 hores del diumenge 8 d’octubre, es prohibeix la circulació de vehicles, a les següents vies:

- Av. Litoral (costat mar), des de Josep Pla i fins a Neus Bouza Gil (estac. Bus).

- Jonquera (costat Besòs), des de pg. García Fària i fins a l’av. Litoral.

- Av. Icària (ambdues calçades), des de Marina i fins a Arquitecte Sert.

- Marina (calçada Besòs) des de Salvador Espriu fins a l’av. Icària.

- Marina (calçada Besòs) des de Dr. Trueta i fins a Pujades.

- Marina (calçada Llobregat) des de Pujades i fins a Dr. Trueta.

- Sardenya (costat Llobregat) des de Pujades i fins a Ramón Turró.

- Ramón Trias Fargas (costat Llobregat) des de Ramón Turró i fins a l’av. Icària.

- Ramón Turró des de Marina i fins a Ramón Trias Fargas.

- Dr. Trueta des de Ramón Trias Fargas i fins a Marina.

- Wellington des de Llull i fins a Pujades.

- Pg. Circumval·lació (calçada muntanya).

- Av. Icària (calçada muntanya) des de Ramón Trias Fargas i fins a Wellington.

- Av. Litoral (costat mar), des de pl. Voluntaris Olímpics fins a Jonquera.

Talls de circulació a la Ronda del Litoral

Ronda Litoral: restaran tallades les sortides 23 (ambdós sentits) i la 24 (sentit Besòs).

Desviaments principals

Pg. Garcia Fària: es desviarà per Josep Pla.

Av. Litoral: es desviarà a la pl. dels Voluntaris Olímpics.

Vies en que s’inverteix el seu sentit de circulació

Rambla del Poblenou

S’invertirà la circulació de la calçada Llobregat, des de pg. Taulat i fins a pg. Calvell, per tal de donar sortida als vehicles de Perelló i del pg. Calvell (calçada lateral muntanya des de ptge. d’Aymà i fins a rambla del Poblenou).

Divisió de calçades

Josep Pla des de l’av. Litoral i fins a Garcia Fària

Una vegada a passat l’últim/a participant de la prova ciclista (ELIT Short, Olímpic i Sprint) per Josep Pla – Garcia Fària (13.00 h aprox.), l’organització subdividirà amb cons la calçada de Josep Pla des de l’av. Litoral i fins a Garcia Fària, deixant el 1er carril per facilitar l’accés dels treballadors d’Aigües de Barcelona a la depuradora del Besòs i la resta per els participants de la prova ciclista Supersprint.

Pg. Pujades des de Picasso i fins a pg. Lluís Companys

Subdivisió de la calçada mar amb cons, deixant 2 carrils per els ciclistes i la resta per els vehicles).

Pg. Picasso des de pg. Pujades i fins a av. Marquès de l’Argentera

Subdivisió de la calçada Besòs amb cons, deixant el carril Bus i 1 carril per els ciclistes i la resta per els vehicles.

Diversos carrers del Districte de Sant Martí

Adreça:
Passeig Marítim del Bogatell, 80
:
Sant Martí
Barri:
el Poblenou
Població:
Barcelona
On
Diversos carrers del Districte de Sant Martí
Quan
08/10/2023

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any