Biennal de Pensament

La Biennal de Pensament “Ciutat oberta” proposa set dies intensos per debatre, pensar i reflexionar sobre el paper de les ciutats del segle XXI davant dels reptes de la societat contemporània.

Tot això passarà en 88 espais de Barcelona, que s’han ofert perquè el pensament arribi a tota la ciutat. Seran centres cívics, escoles, biblioteques, universitats, museus i llibreries, entre altres, que, entre el 15 i el 21 d’octubre, obriran les portes d’una manera gratuïta a tothom.

Aquest cicle d’activitats pretén fer reflexionar sobre la ciutat i els seus diversos vessants, i tindrà quatre itineraris: ciutat democràtica, ciutat digital, ciutat diversa i ciutat habitable. En cada un, especialistes d’arreu del món, convidats i convidades explicaran iniciatives polítiques i socials i eines tecnològiques que poden fer de les ciutats del segle XXI societats més justes i solidàries.

Entre l’octubre i el desembre també tindrà lloc el cicle “Gènere i ciutat” en biblioteques i centres cívics de la ciutat, dins el programa +Biennal.

Podeu consultar tota la programació de la Biennal de Pensament en aquest web.

Altres

Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.


L´esdeveniment que neix aquest 2018 vol relacionar el debat sobre el paper de la ciutat en el canvi d´època amb les grans corrents de pensament que avui es plantegen: el futur de la democràcia, l´explosió de les diferències, els reptes del canvi tecnològic i la vigència dels models urbans encara predominants.

Ciutat Oberta vol esdevenir una activitat central, viscuda intensament per la ciutat i amb una forta participació dels equipaments culturals i dels ciutadans i ciutadanes.

El propòsit de la Ciutat Oberta és debatre quins són els elements centrals dels que ha de gaudir una ciutat i els seus ciutadans i ciutadanes per encarar les noves dinàmiques de treball, exclusió, innovació o marginalitat.

Amb aquesta intenció, la biennal de pensament s´articularà al voltant de quatre grans itineraris: Ciutat Democràtica, Ciutat Diversa, Ciutat Digital i Ciutat Habitable. Quatre conceptes que també engloben cultura, art, educació i ciència.

Espais de la ciutat on hi haurà activitats la setmana del 15 al 21 d´octubre:

- Espais:
Ateneu Harmonia
Casa Maragall
CCCB
Centre Cívic Vil·la Urània
Col·legi Oficial d'Arquitectes
de Catalunya (COAC)
Fabra i Coats
Fossat Mercat de Sant Antoni
Hangar
Institut Europeu de la Mediterrània (IEMED)
La Escocesa
Lleialtat Santsenca
MACBA
Mediatic
Palau de la Música
Palau Macaya
Plaça Bonet i Muxi
Plaça Coromines
Plaça de la Virreina
Recinte Modernista de l'Hospital
de Sant Pau
Sala Beckett
Tantarantana
Universitat de Barcelona (UB)

- Llibreries:
A peu de pàgina
Abacus-Balmes
Al·lots
Animal Sospechoso
Antinous
Barra Llibre
Bolibloc
Calders
Casa Usher
Documenta
Espai Contrabandos
Gigamesh
Llibreries (19)
La Central (Mallorca)
La Central del Raval
La Impossible
La Memòria
Laie
Rocaguinarda
Sendak


Programa detallat d'activitats

Diferents espais de la ciutat

Població:
Barcelona
On
Diferents espais de la ciutat
Quan
Del 15/10/2018 al 21/10/2018.

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any