Bones festes de Nadal a la plaça de la Universitat

Festes. Un nou espai per debatre les festes de Nadal a la plaça de la Universitat

La plaça de la Universitat s’afegeix a la proposta d’activitats del Festival de Nadal. Entre el 18 i el 30 de desembre de 2021 presenta la proposta “Bon(s) Nadal(s). Contes reescrits per la ciutat de Barcelona”.

És una instal·lació del col·lectiu Domestic Data Streamers que convida els barcelonins i les barcelonines a debatre els nous costums i valors nadalencs. Les interaccions dels visitants amb la instal·lació contribuiran a construir un nou relat col·lectiu en forma de conte que reflecteixi les maneres actuals i diverses que tenim de viure i celebrar les festes.

Tres portals distribuïts per la plaça de la Universitat plantejaran preguntes sobre un tema diferent relacionat amb les festes de Nadal com, per exemple, els regals, els àpats o la nit de Cap d’Any.

Al final de cada dia, el text es guardarà tal com hagi quedat, s’afegirà als fragments dels dies anteriors i així, en conjunt, es generarà un conte sobre com viu la ciutat de Barcelona les festes de Nadal actualment.


Horaris

Altres

Hi col.labora:
Barcelona Activa.

Una conversa en temps real sobre la diversitat de formes de viure el Nadal avui

Enguany la Plaça Universitat s’afegeix a la proposta d’activitats del Festival de Nadal. Entre el 18 i el 30 de desembre de 2021 acollirà la proposta ‘ Bon(s) Nadal(s). Contes reescrits per la ciutat de Barcelona’ . És una instal·lació del col·lectiu Domestic Data Streamers que convidarà els barcelonins i les barcelonines a la Plaça Universitat per debatre sobre els nous costums i valors nadalencs. Les interaccions dels visitants amb la instal·lació contribuiran a construir un nou relat col·lectiu en forma de conte que reflecteixi la forma actual i diversa que tenim de viure i celebrar les festes.

Tothom podrà contribuir a construir el conte col·lectiu!

Tres portals distribuïts per la Plaça Universitat plantejaran preguntes al voltant d’un tema diferent en relació amb el Nadal com, per exemple, els regals, els àpats o el cap d’any. Per contribuir al conte, només haurem de creuar els portals votant les respostes que més ens representin. Les respostes majoritàries modificaran en temps real el text que veurem a dues grans pantalles.

Al final de cada dia, el text es guardarà tal i com hagi quedat, i es sumarà als fragments del dies anteriors, generant en el seu conjunt un conte sobre com la ciutat de Barcelona viu el Nadal avui. Mentre la instal·lació reconeix els contes com a eines culturals per retratar i conservar tradicions i valors, el que proposa a Barcelona és crear-ne un de nou que pugui reflectir la diversitat social i cultural dels seus habitants, i les diferents formes que aquests tenen de gaudir el Nadal.

Domestic Data Streamers és un estudi amb seu a Barcelona que assumeix el repte de transformar dades en sistemes i experiències interactives. Amb un bagatge ampli en nous mitjans, psicologia, storytelling i disseny d’interacció, juguen entre els límits de les arts, la ciència i les dades per explorar i crear nous llenguatges.


Plaça Universitat

Adreça:
Plaça de la Universitat, 9999
:
Eixample
Barri:
Sant Antoni
Població:
Barcelona
On
Plaça Universitat
Quan
Des de 18/12/2021 al 30/12/2021

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any