"Mercè 2023": Cavalcada de la Mercè

Cultura popular. La gran desfilada retrà homenatge a les arts, amb motiu de l’any Picasso, en el marc del 50è aniversari de la mort de Pablo Picasso.

La Cavalcada de la Mercè és un aparador excel·lent de la cultura popular barcelonina. Hi prenen part gairebé tots els gegants i gegantes de la ciutat, que en són el fil conductor. Els acompanyen bèsties, capgrossos, grups d’animació, bandes de música i elements festius.

Enguany la Cavalcada es titula La Cavalcada de les Arts i comptarà amb la presència del Seguici Popular de Barcelona, els gegants de Kíiv, la recuperada Comparsa Visca Picasso!, i gegants artistes com els de la Pedrera, els del Poble-sec, en Charlie Rivel de Cubelles, l’Escola Joan Miró, l’Ocellaire de l’Eixample, els músics d’Amposta… I la gran majoria de gegants de Barcelona! Tot plegat, encapçalat per la Guàrdia Urbana muntada a cavall.

L’acte s’iniciarà a les 18 h des del carrer de Pelai i s’acabarà cap a les 20 h a la plaça de Sant Jaume amb l’entrada de tots els participants a l’Ajuntament i els balls dels Capgrossos Macers, de l’Àliga i dels Gegants de la Ciutat.

Horaris

Inici: Pelai (cantonada Gravina). Recorregut: pl. de Catalunya, la Rambla, Ferran, pl. de Sant Jaume i Ajuntament

Cavalcada de la Mercè  


Barcelona té una llarga tradició de celebració de tota mena de desfilades solemnes i festives, autèntics espectacles itinerants. Aquest és el cas de la Cavalcada de la Mercè, l’acte de la Festa Major que, al llarg dels anys i des dels inicis del segle passat, ha estat més constant i vistós.

Les gegantes i els gegants, pràcticament els únics elements festius sempre presents en les celebracions barcelonines, són l’eix central d’aquesta cavalcada alegre i festiva organitzada per la Coordinadora de Colles Geganteres de Barcelona. El seu potencial escènic i interdisciplinari, la seva gran capacitat de convocatòria i reconeixement ciutadà i la seva condició, mai perduda, d’espectacle i d’acte central de la festa, li han conferit una gran fortalesa per aixoplugar tota mena de manifestacions festives populars, tradicionals, artístiques i innovadores.

L’inici de la Cavalcada 2023 serà a les sis de la tarda, al carrer de Pelai; una hora més tard viurà el seu final a la plaça de Sant Jaume, amb l’actuació d’algun dels elements més simbòlics i espectaculars que hi hauran participat. L’últim acte geganter de la Mercè (abans del Toc a plegar del dia 25) s’acabarà a les 20.30 h.

Inici: Carrer Pelai cantonada Gravina

Adreça:
Carrer de Pelai, 12
:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Inici: Carrer Pelai cantonada Gravina
Quan
24/09/2023

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any