Cicle de Música antiga: Concert "Àries de Händel i Leonardo Vince" , a càrrec de Franco Fagioli & Il Pomo D'oro

Horaris

Altres

Se celebra a:
L'Auditori de Barcelona.
Es venen les entrades a:
L'Auditori de Barcelona. Taquilles: A partir del 23 de maig de dimarts a divendres de 17 a 21 h, i dissabtes de 10 a 13 h i de 17 a 21 h.


INTÈRPRETS:
Il Pomo D'oro | Zefira Valova, primer violí i direcció | Franco Fagioli, contratenor.

REPERTORI:
F. Durante: Concert per a cordes núm.2 en Sol menor | Vinci: Ove corri?...Sorge talora fosca l'aurora; Più non so finger sdegni (Il Trionfo di Camilla) | Hasse: Simfonia núm. 6 en Sol menor, op. 5 | Vinci: Gelido in ogni vena (Siroe); Nave altera (Gismondo) | Händel: Se potessero i sospiri miei (Imeneo); Sento brillar nel sen (Il Pastor Fido) | Durante: Concerto per a cordes núm.1 en Fa menor | Händel: Cara Sposa (Rinaldo) | N.Fiorenza: Concert per a tres violins en Sol major | Händel: Crude Furie (Serse).


El conjunt Il Pomo d'Oro, fundat per l'italià Riccardo Minasi, és probablement un dels conjunts de música antiga més interessats en la recuperació del repertori dels cantants castrats del barroc. Així ho demostra una discografia plena de col·laboracions amb els contratenors actuals més destacats, com Max Emanuel Cenčić, Jakub Józef Orliński, Xavier Sabata o Vince Yi, entre d'altres.

Si el segle XVIII va ser el temps dels castrati, des de fa unes dècades és el moment dels contratenors que, gràcies a la seva impecable tècnica vocal, han recuperat no només una pràctica desapareguda feia segles sinó un repertori aclamat per la seva espectacularitat. Entre aquests cantants de tècnica irrefutable i musicalitat aclaparadora hi ha l'argentí Franco Fagioli, solista habitual d'Il Pomo d'Oro. Junts han explorat les pàgines més virtuoses i també les més emotives que Händel i Vinci van dedicar als castrats. Tots dos compositors van gaudir d'un gran èxit a l'òpera i van escriure per als millors cantants de l'època. Mentre que Händel va triomfar als escenaris de Londres, Vinci va gaudir de l'èxit a Nàpols, un altre dels grans centres operístics del barroc. Tot preparat per gaudir d'una nit a l'òpera.

L'Auditori de Barcelona

Adreça:
Lepant, 150
:
Eixample
Barri:
El Fort Pienc
Codi postal:
08013
Població:
Barcelona
On
L'Auditori de Barcelona
Quan
19/04/2020

Telèfon

Telèfon venda d'entrades:
902 150 025
Telèfon venda d'entrades:
932 479 307 (dl-dv:10 a 18 h)

Web

Web venda d'entrades:
www.auditori.cat

També et pot interessar...

A Barcelona si t’avorreixes...és perquè vols!

Descobreix totes les activitats que la ciutat t’ofereix

Barcelona té molt per descobrir durant tot l’any